KARLEUŠA OTKRILA TAJNE NJIHOVOG ODNOSA: Voljela sam Tošeta, ali mu nisam otišla na sahranu

Ovog oktobra obilježeno je 16 godina od tragične smrti makedonskog slavuja Tošeta Proeskog. Brojne kolege odale su počast pjevaču čija popularnost s vremenom ne opada, naprotiv, a neki su se prisjetili saradnje i susreta s njim. I Jelena Karleuša družila se s njim. Imali su poseban odnos.

-Kada smo bili veoma mladi, bili smo nerazdvojni. On je imao samo 18, a ja dvije, tri godine više. Oboje smo snimali albume u Atini, i to je trajalo mjesecima, kod čuvenog grčkog kompozitora Fivosa. Svaki dan, sem nedjeljom, išli smo zajedno u studio. Pošto sam samo ja imala vozačku dozvolu, svaki dan izgledao je isto: ustanem, doručkujem, pokupim Tošeta u centru Glifade gdje smo imali stanove, i malim opelom pravac centar Atine u grotlo saobraćajne gužve – prisjetila se JK, prenosi Hello.

karleuša otkrila tajne njihovog odnosa: voljela sam tošeta, ali mu nisam otišla na sahranu

-Put je trajao u prosjeku sat vremena, a on je u kolima neprestano pjevao. Tamo i nazad. Svaki dan. Pjevao je i u studiju, u pauzama za ručak, dok je išao do toaleta, pjevao je i pjevao… Čak je i Fivos u šali rekao da kad poslije nas ode iz studija nema snage da čuje više nijedan ton muzike.

Nasmijan do te mjere da je umarao svojom razdraganošću, jer nije bilo moguće da je neko toliko srećan i raspoložen non-stop. Hiperaktivan, pun snage, pun želje… Ako bih morala u jednoj riječi da ga opišem, onda bi to bila sreća. Bio je srećan. Onako kako samo neko sa 18 godina može biti. Nikada nisam čula takvo pjevanje i takav talenat. Takvu boju, tehniku, emociju, energiju. Vjerujte mi kada vam kažem kao pjevač koji je na estradi tri decenije, on je bio vanzemaljska priča. Previše savršena za ovu planetu”.

Vijest o Tošetovoj pogibiji javila joj Marina Tucaković. Ona je provela dosta vremena s njima u Atini, i znala je da Jeleni mora pažljivo da je saopšti, prva.

-Znate, ja nisam otišla na sahranu. Nisam imala snage, a i ne bih mogla da gledam one estradne folirante koji su se bacali po kovčegu zarad nekih poena, a nisu ga ni poznavali. Znate već ko se sve bacao i dramio. Ljudi koji su njega najviše voljeli i najbolje poznavali, izuzev njegove porodice, nisu imali snage da dođu. Inače, Toše je rođen na isti dan kada i moja majka Divna, 25. januara. Eto… Neke stvari vam nisam ispričala, neka ostanu tajna.

The post KARLEUŠA OTKRILA TAJNE NJIHOVOG ODNOSA: Voljela sam Tošeta, ali mu nisam otišla na sahranu appeared first on Express.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU