8.8 C
Sarajevo
Četvrtak, 21 listopada, 2021

Katolički nadbiskup Jeruzalema Fouad Twal u julu u posjeti BiH

Katolički nadbiskup Jeruzalema njegovo blaženstvo msgr. Fouad Twal boravit će u radnoj posjeti Bosni i Hercegovini, u periodu od 4. do 8. jula.

– Njegova Eminencija msgr. Fouad Twal sudjelovat će na 66. Glavnoj izbornoj skupštini Hrvatskog kulturnog društva Napredak, koja će biti održana u subotu,  6. jula u 11 sati u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu (Josipa Stadlera 5). Latinski patrijarh služit će, nakon skupštine, svetu misu u sjemenišnoj crkvi sv. Ćirila i Metoda u 18 sati – saopćeno je iz HKD Napredak.

Msgr. Twal – prethodno koadjutor Latinskoga jeruzalemskog patrijarhata rođen je 1940. godine u Madabi u Jordanu, a 1966. godine je zaređen za svećenika.

Diplomirao je 1975. godine kanonsko pravo na Papinskoj crkvenoj akademiji, a od 1977. do 1992. godine obnašao je diplomatsku službu u apostolskoj nuncijaturi u Hondurasu te u apostolskim nuncijaturama u Njemačkoj i Peruu.

Godine 1992. godine imenovan je biskupom prelatom u Tunisu, a tri godine poslije nadbiskupom. Msgr. Twal obnašao je također dužnost predsjednika Regionalne biskupske konferencije Sjeverne Afrike.

(FENA)


0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
NAJNOVIJE
Možda vas zanima