Kolač sa višnjama

Kolač sa višnjama
kolač sa višnjama

Najbolji recept za kolač sa višnjama, pogledajte koji sastojci za ovu odličnu voćnu poslasticu vam treba

Sastojci:
Kora:

  • 200 grama mljevenog keksa
  • 125 grama maslaca
  • 2 kašike soka od višanja
    Fil:
  • 350 grama mliječnog krem namaza
  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 15 grama želatina
  • 10 kašika hladne vode
  • 2-3 kašike soka od limuna
  • ribana korica od limuna
  • 200 grama šećera u prahu
    Fil od višanja:
  • 500 grama očišćenih višanja
  • 5-6 kašika šećera
  • 15 grama želatina
  • 10 kašika hladne vode


Priprema:

Kora za kolač:
U zdjelu stavite mljeveni keks, maslac i sok od višnje. Rukom sastavite sastojke i ako vam je masa suha za formiranje kore, slobodno još dodate soka. U kalup 26 cm stavite papir za pečenje i formirajte koru.

Bijeli fil
Umutite sirni namaz sa šećerom, sokom od limuna i koricom te posebno umutite vrhnje za šlag i sastavite ga sa umućenim namazom. Želatin otopite u hladnoj vodi, a kad nabubri lagano ga zagrijte da se otopi. Nakon toga ga dodajte u kremu stalno muteći. Kremu nanesite na koru.

Krema od višanja

Želatin stavite u hladnu vodu da nabubri. Višnje sa šećerom malo kuhajte, dodajte im želatin i još kratko kuhajte. Nekoliko minuta nakon što ih sklonite sa tople ringle polako vadite višnje i redajte po filu, a potom redom preko višanja polako sipajte sok koji su višnje pustile, savjetuje blog Iz moje kuhinje. Kolač hladite nekoliko sati u frižideru.


(Preuzeto sa: receptispotpisom.info)


..

 

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU