30.5 C
Sarajevo
Četvrtak, 30 lipnja, 2022

  Konzulat RH u Vitezu/ Poziv na prethodnu/aktivnu registraciju birača

  Izbori za Predsjednika Republike Hrvatske u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini održat će se u nedjelju 22. prosinca 2019. godine.

  Biračka mjesta u Bosni i Hercegovini bit će otvorena u sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništva Republike Hrvatske u Sarajevu, Banjoj Luci, Mostaru, Tuzli, Livnu i Vitezu.
  Pozivaju se svi hrvatski državljani koji žele glasovati na biračkim mjestima u diplomatsko konzularnim predstavništvima Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini na prethodnu/aktivnu registraciju birača.

  S obzirom na mogućnost održavanja drugog kruga glasovanja koji će se, ukoliko niti jedan kandidat u prvom krugu glasovanja ne osvoji više od 50% glasova birača, održati 5. siječnja 2020. godine, pozivaju se birači da se, prilikom podnošenja zahtjeva za prethodnu/aktivnu registraciju birača za prvi krug glasovanja, izjasne i za drugi krug glasovanja.

  Zahtjevi za prethodnu/aktivnu registraciju i zahtjev za promjenu mjesta aktivne registracije birači podnose najbližem diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini, odnosno nadležnom uredu uprave u Republici Hrvatskoj ako će na dan održavanja izbora boraviti u Republici Hrvatskoj. Zahtjevi se podnose na jedan od sljedećih načina: osobno, putem pošte, telefaksa ili e-pošte.

  U svim slučajevima podnositelji zahtjeva mora vlastoručno potpisati svoj zahtjev za prethodnu/aktivnu registraciju te priložiti presliku valjanog osobnog identifikacijskog dokumenta (putovnica ili osobna iskaznica). Podsjećamo birače koji imaju vjerodajnice i pristup aplikaciji e-Građani da zahtjev za privremeni upis, prethodnu registraciju i aktivnu registraciju mogu podnijeti putem iste. Rok do kojeg birači mogu podnositi zahtjeve za upis, dopunu ili ispravak registra birača (završetak prethodne/aktivne registracije) je srijeda 11. prosinca 2019. godine. Zahtjevi za prethodnu/aktivnu registraciju i zahtjev za promjenu mjesta aktivne registracije mogu se dobiti u diplomatsko konzularnim predstavništvima Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini, a dostupni su i na web stranici Ministarstva uprave Republike Hrvatske https://uprava.gov.hr .

  Popunjen i potpisan zahtjev potrebno je dostaviti na jednu od sljedećih adresa:

  Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini, Ulica maršala Tita 28, 71000 Sarajevo
  Faks.: +387 33 650 328; +387 33 472 434
  E-pošta: [email protected]; [email protected]
  Generalni konzulat Republike Hrvatske u BiH, Banja Luka, Milana Kranovića 1, Banja Luka
  Faks: + 387 51 258 667; +387 51 259 301
  E-pošta: [email protected]
  Generalni konzulat Republike Hrvatske u BiH, Mostar, Zagrebačka 8, 88000 Mostar
  Faks: + 387 36 315 630
  E-pošta: [email protected]
  Generalni konzulat Republike Hrvatske u BiH, Tuzla, Kazan mahala 1, 75000 Tuzla
  Faks: + 387 35 258 350; + 387 35 306 607
  E-pošta: [email protected]
  Konzulat Republike Hrvatske u BiH, Livno, Trg žitarnica bb, 80101 Livno
  Faks: + 387 34 206 332
  E-pošta: [email protected]
  Konzulat Republike Hrvatske u BiH, Vitez, Franšizni centar BiH, Poslovni centar 96 broj 2
  75250 Vitez
  Faks: +387 30 719 209
  E-pošta: [email protected]

  Hrvatski državljani koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj a nisu se aktivno registrirali i nemaju e-osobnu iskaznicu s prebivalištem u Bosni i Hercegovini mogu na dan održavanja izbora ostvariti svoje pravo glasovanja potvrdom koju izdaje diplomatsko-konzularno predstavništvo Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  MOŽDA VAS ZANIMA
  DRUGI UPRAVO ČITAJU