11.1 C
Sarajevo
Utorak, 21 rujna, 2021

Na antiislamskim protestima u Norveškoj oskrnavljen Kur’an

Čelnica ekstremno desničarske grupe ”Stop Islamisation of Norway-SION” (Zaustavite islamizaciju Norveške) Anna Braten, koja je organizirala proteste za zabranu islama u Norveškoj, bacila je primjerak Kur’ana na pod.

Protesti su organizirani u Drammenu, udaljenom oko 45 kilometara od Osla, a u kojem žive brojni muslimani.

Članovi SION-a su tražili zabranu islama u Norveškoj, a njihova čelnica Braten je poručila kako u toj zemlji nema mjesta islamu i da primjerke Kur’ana treba u potpunosti uništiti, javlja Anadolija.

Potom je jedan od primjeraka svete knjige muslimana uzela u ruke kako bi ga pocijepala, a intervenisala je i policija. Nakon toga, Braten je bacila primjerak Kur’ana na pod i počela vrijeđati muslimane.

Inge Lansrud, iz Policijske uprave Oslo, za norvešku novinsku agenciju NTB ističe kako su demonstracije prekinute zbog provokacija.

Prošlog mjeseca lider ekstremno desničarske grupa Stram Kurs Rasmus Paludan u Danskoj je u naselju u kojem žive brojni muslimani zapalio primjerak Kur’ana, a prije dvije sedmice Marco de Wit, čelnik ekstremno desničarske partije u Finskoj Suomen Kansa Ensin, također je bacio primjerak Kur’ana na pod.

- Oglašavanje - na antiislamskim protestima u norveškoj oskrnavljen kur'an

(FENA) L.A.


0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima