1.6 C
Sarajevo
Srijeda, 27 listopada, 2021

Na glavnim cestovnim pravcima promet se odvija bez smetnji

Na glavnim cestovnim pravcima promet teče bez smetnji i posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa se vozače pozivaju na oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Na dionici autoceste A1 Sarajevo zapad-Tarčin (lokacija Ban Brdo) zbog klizišta promet je u tunelu Igman preusmjeren u pretjecajnu traku.

Zbog izvođenja radova u tunelu Vranduk II na dionici M-17 Zenica-Nemila, promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično.

Zbog izgradnje naplatne postaje “Čatrnja” na autocesti Banja Luka-Gradiška, promet se na mjestu izvođenja radova odvija usporeno.

Na dionici M-18 Brod na Drini-Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

- Oglašavanje -

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:

– M-1.8 Srebrenik-Orašje (tunel Ormanica),
– M-2 prolaz kroz Neum,
– M-5 prolaz kroz Vitez, Busovača-Kiseljak, Donji Vakuf-Travnik (Komar),
– M-17 Tarčin-Konjic (Bradina), Bradina-Podorašac,
– M-18 Semizovac-Vogošća, Jošanica-Stup (Rajlovac), Kladanj-Podpaklenik,
– M-19.2 Kladanj-Vlasenica.

Usporeno se prometuje na dionici M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (Gornji Šeher) zbog aktiviranja klizišta i pucanja vodovodne cijevi.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-1.8 Šićki Brod-Srebrenik u mjestu Potpeć i M-14.1 Brod-Odžak (Klakari Donji).

Zbog radova obustavljen je promet na R-474 Jelah-Piljužići (most preko rijeke Usore). Alternativni pravac je Jelah Polje-Sivša-Tešanjka-Jelah,  dok vozila do 7,5 t. mogu koristiti i pravac Jelah Polje-Kalošević-Jelah.

Zbog izvođenja radova u Mostaru, obustavljen je promet u ulici dr. Ante Starčevića (od hotela “Ero” do raskrižja s ulicom Vokića i Lorkovića).

Zbog izvođenja radova na R-425a TromeđaZvirovići obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse, dok se promet osobnih vozila obustavlja povremeno.

Zbog održavanja manifestacije “Sv.Ivo” Podmilačje danas i sutra neće biti obustavljen promet na M-5 u Jajcu, na mostu preko rijeke Plive.

Zbog održavanja manifestacije “Sv.Ivo” Podmilačje,  danas od 10.00 do 12.00 sati i sutra od 06.00 do 16.00 sati na M-16 Jajce-Podmilačje-Banja Luka zabrana je prometa teretnim vozilima.

Promet teretnih vozila će se preusmjeriti na dionice: Jajce-Mrkonjić Grad-Banja Luka, Jajce-Šipovo-Kupres i Travnik-Skender Vakuf-Banja Luka.

Također,  do sutra do ponoći na području Srednjobosanske županije zabrana je prijevoza eksplozivnih materijala i vangabaritnog tereta.

Na graničnom prijelazu Izačić pojačan je izlazak osobnih vozila, dok na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko – Gunja, saopćeno je iz AMSBiH-a.

(FENA)


0 0 Glasovi
Rejting članka
Pretplatite se
Obavijesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
NAJNOVIJE
Možda vas zanima