NAJČEŠĆE GREŠKE TOKOM ŠMINKANJA Kako da ih izbjegnete i postignete savršen izgled

Svaka žena ima svoju mejk ap rutinu kojoj ostaje vjerna, nezavisno da li se radi o dnevnom ili večernjem izgledu. Ipak, često se dogodi da ta rutina sadrži greške kojih nismo ni svjesni i koje nam se lako potkradu. Takve greške mogu narušiti izgled šminke, ali i njenu “izdržljivost”. I zato smo izdvojili pet najčešćih grešaka i načine kako ih možete izbjeći.

Loša podloga

Za savršen mejk ap bitna je dobra podloga. Prije nanošenje šminke nikako nemojte da zaboravite da očistite lice i nanesete hidratantnu kremu. Suva koža lica najveći je neprijatelj šminke! Ako nanesete puder na suvu kožu, nepravilnosti na vašem licu biće izraženije i izgledaćete starije. Ukoliko vam je koža jako suva, preporučujemo korišćenje pilinga kako biste uklonili mrtve ćelije kože i dobili nježnu podlogu za šminku.

Previše pudera

Najvažnije pravilo kod šminkanja bez sumnje je “manje je više”. Cilj pudera je skrivanje nepravilnosti, a ne cijelog lica. Nanesite samo onoliko pudera koliko je dovoljno za prirodan i zdrav izgled kože lica.

Zadatak pudera jeste da pokrije nepravilnosti i istakne prirodnu ljepotu, a ne da u potpunosti promijeni vaš izgled. Puder nanosite oprezno. Takođe, budite posebno oprezni prilikom odabira odgovarajuće nijanse.

Nedovoljno blendovanje

Tajna savršene sijenke je u temeljnom blendovanju, odnosno razmazivanju boja kako bi se lijepo pomiješale. Naime, za savršen mejk ap na očima nije dovoljno samo nanijeti sijenku na kapke, već ga je potrebno pažljivo razmazati kako bi se izbjegle vidljive linije. Cilj je postići nježne prelaze s tamnijih na svjetlije nijanse. Odvojite malo vremena i temeljno razmažite sijenku kako biste dobili uravnoteženu i elegantnu šminku.

Važnost prajmera

Kako biste postigli dugotrajnu šminku, nikako ne smijete da preskočite nanošenje prajmera. Prajmer za lice stvoriće odličnu podlogu puderu i smanjiti vidljivost pora, a prajmer za oči olakšaće vam nanošenje sijenke. Osim toga, prajmer će osigurati dugotrajost vaše šminke kako bi ostala postojana što duže.

Odabir pogrešnih nijansi

Ova greška odnosi se gotovo na sve bjuti proizvode za šminku koje koristite. Ključ savršenog izgleda jeste u odabiru onih boja koje najbolje odgovaraju vama i vašem tenu. Prilikom odabira rumenila, birajte one nijanse koje su blizu prirodnoj boji vašeg tena. Slično je i sa ružem za usne – birajte one nijanse koje se najbolje slažu s vašim tenom i olovke za usne koje savršeno odgovaraju boji ruža. Odmah ćete primijetiti razliku.

BONUS VIDEO:

NAJČEŠĆE GREŠKE TOKOM ŠMINKANJA Kako da ih izbjegnete i postignete savršen izgled appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU