0.5 C
Sarajevo
Petak, 3 prosinca, 2021
Još

  Nakon vrućina u Evropi olujno nevrijeme zaustavilo saobraćaj i Tour de France

  ()

  Nakon što je rekordni talas vrućina počeo da popušta, Evropa je suočena sa novim problemima, s obzirom da su nastupile olujne nepogode s gradom koje su omele avionski i željeznički saobraćaj širom Velike Britanije i u dijelovima Francuske, i dovele do prekida čuvene biciklističke trke Tour de France.

  Nakon višesatnih restrikcija u britanskom avionskom saobraćaju, Nacionalna služba za kontrolu zračnog saobraćaja (NATS) objavila je u petak da su se stvorili sigurni uslovi da bude ponovo normaliziran.

  Britanski kontrolori su, pored poteškoća zbog vremenskih uslova, morali da zbog tehničkih problema unutar same NATS prizemljuju pojedine letove, prenosi AP.

  Uprkos smanjenju rekordnih temperatura, zbog pregrijavanja šina i samih materijala na vozovima došlo je i u petak do kašnjenja širom Britanije, kao i na vozovima  koji saobraćaju iz Pariza, gdje je u četvrtak registrirana  najviša temperatura ikada izmjerena u tom gradu – 42,6 stepeni Celzia.

  Organizatori Tour de Franca suočili su  se sa velikim problemima, jer su morali da zaustave 19. etapu takmičenja zbog snijega i bujice na putu kod oblasti Tignes, u Alpima.

  Bagerima i ostalom mehanizacijom pokušavaju da uklone blato i nanose.

  (FENA)


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO