Nedžad Husić i Jonquel Jones proglašeni najboljim sportistima u 2021. godini

Taekwondoista Nedžad Husić proglašen je najboljim sportistom u 2021. godini na Manifestaciji ”Izbor sportiste godine’ koju je sinoć u Sarajevu organizirao Olimpijski komitet BiH.

Izbor sportiste 2021. godine održan je u prisustvu najeminentnijih osoba bh. sporta, ambasadora te mnogih drugih zvanica.

Predsjednik Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine Marijan Kvesić je sublimirao dosadašnje događaje.

– Olimpijski odbor BiH ne može sam promijeniti odnos prema sportu. Dobri primjeri ne smiju biti izuzeci, trebaju postati pravila ponašanja, jer jedino svi, kada smo zajedno, možemo promijeniti potrebiti odnos prema sportu. Ovo je prilika da zahvalimo sportašima, trenerima, sportskim savezima, ljudima dobrog srca – kazao je.

Husić je zahvalio OK BiH na dodijeljenom priznanju.

– Velika je čast i zadovoljstvo biti proglašen najboljim sportistom u 2021. godini. To je san svakog sportiste, a posebno u ovoj godini koja je za sve sportiste bila teška godina. Hvala svima koji me podržavaju na ovom plemenitom putu – kazao je.

Husić je zahvalio i treneru i ocu Harisu Husiću, koji je ujedno i dobitnik nagrade za najuspješnijeg trenera 2021. godine.

Husićeva sportska karijera otpočela je 2004. godine, a krase je vrhunski rezultati poput 5. mjesta na Olimpijskim igrama „Tokyo 2020“, koji je ujedno do sada i najbolji rezultat Bosne i Hercegovine na Olimpijskim igrama, potom 1. mjesto na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Tallinnu, 1. mjesto na Evropskim kvalifikacijama za Olimpijske igre u Sofiji, i 2. mjesto na Evropskom prvenstvu za seniore također u Sofiji.

Za najbolju sportistkinju u seniorskoj konkurenciji, i također za nagradu ambasadora sporta, izabrana je košarkašica Jonquel Jones.

U kategoriji juniora, plivačica Lana Pudar je izabrana za najbolju mladu sportistkinju, dok je najbolji mladi sportista u 2021. godini Marko Maksimović, saopćeno je iz OKBiH.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU