Neobična metoda: Kuhar tvrdi da pogrešno pripremamo gljive

Sezona gljiva je uveliko počela, a donosimo vam jedan zanimljiv način pripreme…

Jim Fuller, suosnivač tvrtke Fable Food Co, podijelio je mišljenja korisnika Instragrama svojom ‘kontroverznom’ metodom kuhanja gljiva – ali kaže da svaki put postiže savršene rezultate

Većina ljudi će jednostavno baciti gljive u tavu ili u pećnici kao dodatak uz jelo, no Jim Fuller kaže da postoji daleko bolji način da to učinite, piše Mirror.

Suosnivač uspješne tvrtke Fable Food dao je savjet o pripremi gljiva u o australskom The Today Showu i kaže da nije očekivao tako podijeljena mišljenja.

Prvo ih prokuhajte

U videu na svom Instagram profilu pokazao je kako bi se gljive trebale kuhati u vodi, umjesto da ih se baci u posudu s uljem.

  • Prvo kuhajte gljive u maloj količini vode na jakom plamenu, dok ne postanu savršeno mekane, dodajući kako je nemoguće ‘prekuhati’ gljive zbog njihove jedinstvene stanične strukture.

Kaže da tim postupkom uklanjamo svu vodu iz gljiva, koju biste tada trebali pustiti da ispari zajedno s dodanom vodom dok se tava u osnovi ne osuši.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Boil the mushrooms first. This statement created a bit of controversy when I told @lfizzlphillips the best way to cook mushrooms was to start off boiling them until they are perfectly cooked on this morning’s @channel9 @thetodayshow weather. Here’s the response video with a better, longer explainer why you would do such a wonderfully crazy thing when you’ve always been told not to wash and “NEVER LET THE MUSHROOM TOUCH THE WATER BEFORE COOKING” The basic method: You can do this all entirely on a high flame First, boil to perfection- you can keep adding water until this is achieved. Remember you can’t over boil a mushroom because of their unique cellular structure. They will let their own water out so don’t put too much water at once. When perfectly tender, let the water evaporate until the pan is basically dry Then add oil or fat and your aromatic stuff Quick saute or stir fry and season to taste with salt Thanks @natalie.ngyn and @fablefoodco Edit: some people have been asking me what mushrooms in cooking there. You can see some saffron milk caps and some wood blewits in the wok (yes I love to cook mushrooms in woks) and I am cutting up a slippery Jack that I have already peeled the slippery skin from the cap.

Objavu dijeli Jim Fuller (@longtalltex88)

Na sličan način kao i tjestenina, on kuša gljive dok se kuhaju kako bi otkrio jesu li gotove, savjetujući dodavanje još vode ako djeluju ‘pregumeno’.

Jednom kada gljive prestanu ispuštati vlastitu vodu, one su gotove, a završite ih dodavanjem ulja ili masnoće te ih začinite po ukusu.

Nakon njegovog videa, velik broj komentatora rekao je da im se ta metoda čini pogrešna, jer se većinom savjetuje ne dodavanje vode kod kuhanja gljiva.

  • Znate što, radim to godinama i vjerujte mi da znam o čemu pričam – odgovorio im je kuhar.

Izvor: 24sata.hr

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU