Obavijest o nedostatku obrazaca za izvode iz matične knjige rođenih za korisnike Matičnog ureda Grada Zenica.

Obavijest Grada Zenice o nedostatku izvoda iz matične knjige rođenih

Grad Zenica obavještava sve građane – korisnike matičnog ureda o nedostatku izvoda iz matične knjige rođenih. Grad Zenica obrasce izvoda matičnih knjiga nabavlja od Ministarstva unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine, koje je nadležno za izdavanje obrazaca i provođenje konkursne procedure za njihovu nabavku. Kako FMUP nema dovoljno na stanju gore pomenutog obrasca, došli smo u situaciju da ne možemo nabaviti obrasce izvoda iz matične knjige rođenih, dok ne prođe procedura javne nabavke.

Molimo sve korisnike matičnog ureda Grada Zenica na razumijevanje. Kako bismo ublažili navedeni problem i omogućili strankama ostvarivanje njihovih prava, predlažemo da osobe koje već posjeduju Izvod iz matične knjige rođenih, isti kopiraju i ovjere, a original zadrže za sebe.

Molimo državna tijela, škole, visokoškolske ustanove i druge institucije da uzmu u obzir trenutnu situaciju sa nedostatkom izvoda iz matične knjige rođenih prilikom raspisivanja konkursa, oglasa i poziva. Uvjerenje o podacima iz matične knjige rođenih može biti privremena zamjena za Izvod.

Nadamo se da će se problem s nedostatkom izvoda iz matične knjige rođenih riješiti u što kraćem roku. Zahvaljujemo se na razumijevanju.

The post Obavijest o nedostatku obrazaca za izvode iz matične knjige rođenih za korisnike Matičnog ureda Grada Zenica appeared first on zenicainfo.ba.

Izvor: ( zenicainfo.ba / TNTPortal.ba )

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU