Oglasio se Bingo/ Povećan obim kupovine, ali nema mjesta panici

Saopštenje za medije Odražavanje situacije sa koronavirusom na povećan obim kupovine u Bingo trgovinama U proteklih sedam dana povećan je obim kupovine osnovnih životnih namirnica (brašno, ulje, šećer, tjestenina, konzervirani artikli, te osnovne higijenske potrepštine).

Bingo nema količinskih ograničenja prilikom kupovine određenih artikala po jednom kupcu, ali apelujemo da naši potrošači optimiziraju kupovinu, kako bismo svi u lancu mogli obezbijediti kontinuitet dostave u trgovine (proizvođač-distributer-Bingo).

Stanje na policama uslovljeno je dinamikom pražnjenja i punjenja, ali distribucija od strane naših partnera za sada je stabilna. Svakodnevno smo u kontaktu s našim poslovnim partnerima (proizvođačima i dobavljačima) kako bismo osigurali kontinuitet isporuke.

Nadamo se da usporavanja na granicama neće u većoj mjeri uticati na protok roba i povećanje ulaznih cijena. Obzirom da se svi nalazimo u vanrednoj situaciji, našim uposlenicima smo dali instrukcije i donijeli smo odluku o povećanim preventivnim mjerama u skladu sa preporukama nadležnih institucija, kako bismo i njima ali i svim našim kupcima omogućili što lakše funkcionisanje u ovim okolnostima.

Svakako našim kupcima savjetujemo da prije svega optimiziraju kupovinu, da se pridržavaju mjera izdatih od strane nadležnih institucija i vlasti, te da imaju razumijevanja za nastalu situaciju, saopćili su iz kompanije Bingo.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU