OPPO patentirao sustav za otključavanje nosivih uređaja skeniranjem vena

Kineska tvrtka OPPO patentirala je drugačiju biometrijsku metodu otključavanja nosivih uređaja, a patent bi se mogao koristiti na njihovim nadolazećim nosivim uređajima. Patent se odnosi na novi sustav za otključavanje putem skeniranja ljudskih vena, a mogli bi ga vidjeti u “Band” ili “Watch” modelima nosivih uređaja.

Novi patent opisuje metodu autentifikacije skeniranjem vena i uređaj koji se koristi za skeniranje vena. Tvrtka je prijavila ovaj patent 2019. godine u Kineskom uredu za intelektualno vlasništvo (CNIPA), patent je dobio broj CN110298944B i nedavno je odobren, prenosi Oyprice.

Za sada ne postoji mnogo informacija kako će nosiva tehnologija, koja tek treba biti lansirana, funkcionirati. Neki stručnjaci tvrde da će se opcija skeniranja vena aktivirati pričvršćivanjem sata ili fitnes narukvice za zglob, a uvjet za to je da uređaji budu opremljeni velikim brojem hi-end senzora koji bi sakupljali informacije iz krvnih žila korisnika.

Bilo kako bilo, patent zvuči zanimljivo i korisno pa se nadamo da će doživjeti svoju implementaciju u nadolazeće nosive uređaje.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU