Utorak, 20 travnja, 2021

ŠNICLE OD KROMPIRA


- Oglašavanje -

Sastojci

_
750 g pire krompir (od prethodnog dana)
1 jaje
1 kasika vegeta
5 kasika sitno iseckan persunov list
3 kasike prezle

3 vrsne kasike brasno (ostro)
1-2 cena iseckan beli luk (ili beli luk u prahu po ukusu)
biber po ukusu
1 glavica crni luk
50 g suseni paradajz (


Priprema
Na malo ulja isprziti sitno iseckan crni luk dok ne dobije staklasto zuckastu boju i omeksa. Ocediti od ulja na papirnoj salveti.
Iseckati suseni paradajz.
Pire krompir (od prethodnog dana, moze i sveze napravljen) samo malo podgrejati u mikrotalasnoj pecnici kako bi se lakse sjedinio sa ostalim sastojcima a potom dodati sve ostale sastojke i kratko promesati (umesiti) dok se ravnomerno ne rasporede.
Posuti radnu povrsinu brasnom, oblikovati cufte, uvaljati ih po brasnu sa obe strane i redjati po radnoj povrsini.
Prziti na malo ulja, na srednje jakoj vatri, oko 4-5 minuta (na pola pecenja okrenuti) dok ne dobiju zlatno braon boju.
Posluživanje

_
Uglavnom ih pravim kada mi ostane puno pire krompira kao ovog puta ali svakako se mogu praviti i od sveze napravljenog. Pire kropir je klasican: obaren izgnjecen krompir posoljen i umucen sa malo maslaca a potom jos malo umucen sa malo mleka.
Ukoliko nemate suseni paradajz mozete ga slobodno izostaviti, ovde je dodat najvise zbog boje.

coolinarika.com


(Preuzeto sa: malakuharica.com)


..

0 0 Glas
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na tntportal.ba unutar preuzetog članka. Hvala.

- Oglašavanje -

IZDVAJAMO

0
Zanima nas vaše mišljenje, molim vas, komentirajte.x
()
x