POHOTNI KUHAR: Odlučio da zavede 100 žena u 100 različitih zemalja

Majkl Bernd iz okoline Drezdena imao je 23 godine kada je doživio iskustvo koje će pamtiti. Odlučio je da posjeti Australiju, a tamo je upoznao djevojku iz Brazila sa kojom je proveo noć. Bio je oduševljen iskustvom i odlučio je da sebi postavi neobičan cilj: da posjeti 100 zemalja, a u svakoj od njih da vodi ljubav sa jednom ženom.

Majkl je na svojoj mapi obilježio i neke balkanske gradove, ali nije iznosio detalje šta je sve radio u Beoradu, Novom Sadu, Sarajevu, Ulcinju…

Njegov avanturizam trajao je osam godina i kako kaže, doživio je mnogo toga. U Španiji je bio glumac za odrasle, u Meksiku je završio u zatvoru zbog intimnog odnosa na javnom mjestu. Plivao je sa ajkulama, naučio nekoliko jezika, probao raznorazne zabranjene supstance i uradio brojne tetovaže.

Kako bi imao novca za sva ova putovanja, Majkl je radio raznorazne sezonske poslove, najčešće u restoranima. Tako je u Austriji kuhao za Vladimira Klička i austrijsku fudbalsku reprezentaciju. Bez obzira na svoj cilj, Majkl se tokom putovanja dva puta oženio! Prvi put je želio da dobije vizu za Australiju, a drugi put je izgovorio sudbonosno “da” u pijanom stanju u Las Vegasu. Ipak, sve se promijenilo kada je upoznao Lisu, ljubav svog života.

-Upoznao sam je u 90. državi. Bila je puna razumijevanja i postavila je uslov da prvo završim svoj izazov. To sam i učinio, a sad nas dvoje putujemo zajedno – rekao je Majkl koji je napisao knjigu o svojoj avanturi, prenosi najportal.ba

The post POHOTNI KUHAR: Odlučio da zavede 100 žena u 100 različitih zemalja appeared first on Express.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU