2 C
Sarajevo
Četvrtak, 2 prosinca, 2021
Još

  Pojačan promet vozila na putevima u pravcu juga BiH i na graničnim prijelazima

  ()

  Drugog dana vikenda, jutros je frekventno na većini putnih pravaca u BiH, posebno na putevima koji vode ka jugu zemlje.

  Zbog visokih dnevnih temperatura, iz BIHAMK-a savjetuju  da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ukoliko se ipak putuje tokom dana, da se prave češće pauze. Prije napuštanja vozila treba ugasiti rashladne uređaje, kako bi se organizam na vrijeme navikao na vanjsku temperaturu zraka.

  Na mostu preko rijeke Plive u Jajcu (M-5), u toku su sanacioni radovi, zbog čega je saobraćaj obustavljen. Za vozila do 7 tona alternativni pravac je Jajce-Jezero, a za vozila preko 7 tona Crna Rijeka-Mrkonjić Grad.

  Sanacioni radovi izvode se u tunelu Vranduk II (M-17 Zenica-Nemila), pa se saobraća naizmjenično, jednom trakom.

  U toku su radovi na rekonstrukciji raskrsnice na magistralnom putu M-5 na ulazu u Vitez, zbog čega je usporeno saobraćanje.

  Sporije se saobraća i na ostalim dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima, posebno na  magistralnim putevima: Jošanica-Stup, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Bradina-Podorašac, Cazin-Srbljani, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, te  u Ključu i Mostaru.

  Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima: Izačić, Doljani, Gabela Polje, Deleuša, Crveni Grm i Prisika. I na ostalim graničnim prijelazima promet vozila je pojačan, ali su zadržavanja do 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

  (FENA)


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO