Povoljnija situacija na požarištu kod Dubrovnika, požar se proširio na BiH

Na požaru koji je izbio na području Župe dubrovačke situacija je povoljnija, saopštila je u srijedu ujutro Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ), navodeći da su na mjesto upućena dva kanadera.

Kako se navodi, vatrogasci su se cijelu noć borili s vatrenom stihijom na požarištu Župa dubrovačka Plat i nadljudskim snagama uspjeli su spriječiti da se on proširi do porodičnih kuća. Na terenu je oko 130 vatrogasaca, a na požarište su upućena i dva kanadera.

“Požar se i dalje aktivno gasi na zapadnom dijelu, a na pojedinim dijelovima još ima izdimljavanja. Vatrogasaca je na terenu dovoljno i nije bilo potrebno podizati dodatne snage iz ostalih županija, a sad ćemo napraviti smjenu vatrogasaca. Evakuacije građana nije bilo, vatrogasci su zaista dali sve od sebe i zaštitili svaki objekt“, rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, navodi se u saopštenju HVZ-a.

Tucaković je za hrvatske medije rekao da je situacija mirnija i da nema otvorene vatre.

“Na istočnom dijelu imamo dva izdimljavanja dalekovoda koji ide prema BiH. Dakle, na istočnoj strani taj požar je u BiH. Naših ljudi je 150 na terenu”, rekao je.

AA

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU