PRIRODNO RJEŠENJE ZA AKNE Evo koja namirnica će vam pomoći da se riješite bubuljica

Čajevi imaju blagotvorno dejstvo na tijelo i na kožu. Veoma se lako pripremaju i zato su odlični za njegu kože lica. Čaj od lovorovog lista se takođe veoma lako sprema i odlično djeluje na akne i bubuljice.

Ne bi ga trebalo gomilati, pošto, naravno, poslije određenog vremena gubi dejstvo. Daćemo recept za manju količinu čaja, a vi ga povećavajte ili smanjujte, u zavisnosti od potreba.

Biće vam potrebno:

  • 5 listova lovora
  • 2 dl vode (jedna čaša)

Stavite vodu i lovorov list da prokuvaju. To znači da lovorov list treba preliti hladnom vodom. Staviti na šporet i čekati da provri. Kada se to desi, onda ga kuvati tako još desetak minuta. Nešto vode će ispariti, to svakako. Ostaće malo manja količina, ali dovoljna.

Čaj možete koristiti na 3  načina:

  • Prvi način je da vreo čaj koristite kako biste naparili lice. Kao kada se inhalirate uslijed prehlade. Stavite lice nad vrelu šerpu. Onda pokrijete glavu peškirom ili nekom tkaninom, da što manje pare odlazi uludo. Tako puštate da korisne stvari iz te pare ostanu na licu i da umire kožu.
  • Drugi je da se umijete njime ujutru. Naravno, imate sredstvo za umivanje koje koristite svakoga dana. Ono je potrebno da se skine površinska masnoća. Kada ste to uradili, mlakim čajem od lovorovog lista dodatno umijte lice.Nemojte ispirati čaj, samo sačekajte da se prosuši i blago utapkajte peškirom višak. Nikako ne grebite svoje lice.
  • Treći način je da natopite tufer u čaj i poslije umivanja i čišćenja lica, i njega utapkate u lice kao tonik. Naravno, i tada čekate da se lice prosuši. U ovom slučaju će vam ostati veća količina čaja. Možete ga potrošiti uveče, pred spavanje.

PRIRODNO RJEŠENJE ZA AKNE Evo koja namirnica će vam pomoći da se riješite bubuljica appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU