-14.3 C
Sarajevo
Utorak, 25 siječnja, 2022
Još

  Prostor OC Jahorina će biti proglašen parkom prirode

  Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da će, najvjerovatnije, do kraja ove godine, posebnom odlukom vlasti RS, prostor Olimpijskog centra “Jahorina” biti proglašen parkom prirode kako bi sve prirodne ljepote bile zakonski zaštićene.Dodik je na otvaranju najdužeg planinskog boba u regionu na Jahorini poručio da će entitetske institucije nastaviti da pružaju podršku, koja nije mala i mjeri se desetinama miliona KM, putem Razvojne banke i na druge načine.

  On je istakao da je Olimpijski centar “Jahorina” dobar primjer uspješnog poslovanja i ulaganja.

  - Oglašavanje -

  Prema njegovim riječima, potrebno je donijeti novi zakon o Olimpijskom centru “Jahorina” koji će omogući bolje upravljanje svim resursima, od izgradnje bilo kojeg sadržaja, te dati upravi i menadžmentu izvršna ovlaštenja da bi mogli da raspolažu urbanističkim, razvojnim i regulacionim planovima. 

  Dodik je izrazio zadovoljstvo činjenicom da otvaranju najdužeg planinskog boba u regionu na Jahorini prisustvuje veliki broj djece, dodajući da će oni biti najbolji promoteri ove olimpijske planine. 

  On je rekao da mu je drago da u posljednje vrijeme dolazi na Jahorinu da promoviše nešto što povećava značaj, vrijednost i ponudu na ovoj planini.

  “Mi sada možemo da se okrenemo iza sebe i da vidimo Jahorinu koja je potpuno drugačija od one koju smo imali prije nekoliko godina. Od jedne neperspektivne sredine koja je tavorila i pored napora javne vlasti nije uspijevala da izađe iz okvira lošeg poslovanja, slabe posjećenosti, danas je sve to drugačije”, dodao je Dodik.

  On je naglasio da sada postoji entuzijazam da se učine još veći koraci i pomaci na Jahorini.

  Klix.ba

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU
  spot_img
  TRENUTNO POPULARNO