Protiv popodnevnog umora na poslu može vam pomoći i žvakanje žvakače: Evo još savjeta!

Umor nakon obroka na poslu je česta pojava. Pogotovo u popodnevnim satima kada se sve više bliži kraj radnog vremena. Osim kave koja nekad ne djeluje i ne razbuđuje, postoji niz trikova. Istraživanja pokazuju kako nam se tijelo hladi u periodu između 13:00 i 15:00 sati, a to se događa jer nam tijelo time poručuje da je vrijeme za san, piše Mirror.

Bez mobitela za vrijeme ručka

Istraživanje je otkrilo kako su zaposlenici koji su koristili mobitel za vrijeme ručka i bili na društvenim mrežama kasnije bili emotivno iscrpljeniji od onih koji nisu koristili mobitel.

Odgađanje obveza

Odgađanjem obveza zaposlenici cijelo vrijeme razmišljaju o toj obvezi i pod stresom su zbog toga, a jednako tako i gube energiju. Najbolje je obaviti posao pa kasnije odmoriti.

Razgibavanje

Previše sjedenja nikako nije dobro. Uvijek bi trebalo prošetati, rastegnuti noge, ali i ruke kako bi se povećala energija, ali i dotok krvi.

Žvakanje žvakaće gume

Poznato je kako žvakaća guma utječe na bolju koncentraciju, ali jednako tako poboljšava fokus i drži mozak budnim.

Puno tekućine

Čak i manja dehidracija bitno utječe na rad mozga i smanjuje učinak rada za 10 posto. Najbolja opcija je voda ili biljni čaj, a može pomoći i hrana koja sadrži vodu.

Odlazak na zrak

Umjetno svijetlo u uredu također bitno utječe na koncentraciju i umor i upravo zato se preporučuje otići prošetati na prirodno svijetlo.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU