5 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 29 studenoga, 2021
Još

  Rekonstrukcija prostornih kapaciteta parohijskog doma u Kaknju

  ()

  U toku su radovi na rekonstrukciji i proširenju prostornih kapaciteta parohijskog doma koji se nalazi uz pravoslavni hram svetih Apostola Petra i Pavla u Kaknju.

  Radove ukupne vrijednosti od oko 100.000 KM finansiraju kakanjski privredni subjekti i Općina Kakanj.

  – Drago mi je da je u praksi zaživjela inicijativa o rekonstrukciji i proširenju parohijskog doma u Kaknju. Najvažnija i najljepša vrijednost koju gradimo i njegujemo u Kaknju je suživot, solidarnost i beskrajno uvažavanje etnički drugog i drugačijeg. Sličnosti nas povezuju, a različitosti obogaćuju, to je naš moto – rekao je načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo.

  U Kaknju se posebno cijeni vrijedan rad kakanjskog paroha Dragiše Cvjetkovića, njegova ljudskost i prijateljska srdačnost i otvorenost prema svim ljudima u Kaknju, njegovo prisustvo svim važnim događajima u Kaknju, kao i njegov entuzijazam, optimizam i ustrajnost u okupljanju ljudi, u obnovi, izgradnji i uređenju svih objekata i prostora o kojima brine Srpska pravoslavna crkvena opština Kakanj.

  Projekt rekonstrukcije i proširenja prostornih kapaciteta parohijskog doma u Kaknju izradila je kakanjska arhitektica Elzana Neimarlija, a izvođač radova je kakanjsko preduzeće “Trgošped”, saopćeno je iz Press službe Općine Kakanj.

  (FENA) E.F.


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO