SDA odgovorila: Krize će nestati kada nestane Dodika sa političke scene

Stranka demokratske akcije smatra da izjava predsjednika SNSD-a i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da će krize nestati kada nestane BiH, ukazuje da Dodik sve dublje tone u opasne političke iluzije.

  • Njegovi svađalački odgovori na vrlo jasne i odlučne poruke međunarodne zajednice i garanata Dejtonskog sporazuma, pokazuju da je Dodik spreman da bosanske Srbe ponovo odvede u politički konflikt sa najvećim svjetskim silama i u stanje političke i ekonomske izolacije – ističe se u saopćenju SDA.

Dodik nakon sastanka: Predajemo zakon o Ustavnom sudu, kriza će stati kada kada nestane BiH

Bosanskohercegovačka javnost, podsjećaju, vrlo dobro pamti da su u takvim konfliktima lideri bosanskih Srba uvijek izvlačili deblji kraj, ali i da su nažalost povlačili za sobom u stanje izolacije i nazatka i sve građane u entitetu RS.

  • Uzimajući u obzir ono što je jasno svima, osim samom Dodiku – da je on već decniju glavni generator političke krize, jedina je istina da će krize nestati kada on i SNSD odu sa političke scene u Bosni i Hercegovini. Bosne i Hercegovine će sigurno biti, a samo je pitanje vremena do kada ćemo se sjećati Milorada Dodika i SNSD-a – ističe se u saopćenju SDA.
spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU