Sedam poginulih i 21 povrijeđeni u rušenju zgrade u izgradnji u Kambodži

Sedam građevinskih radnika je poginulo i 21 je povrijeđen kada se zgrada u izgradnji urušila u kambodžanskom priobalnom gradu Sihanoukville u subotu ujutru, saopćile su vlasti.

Pokrajinska vlada navodi u saopćenju da su četvorica kineskih radnika koji su učestvovali u građevinskim radovima uhapšeni dok je pokrenuta istraga nesreće.

Spasilačka operacija na mjestu nesreće u toku je kako bi se pronašlo još radnika zaarobljenih pod ruševinama, saopćio je gradski policijski načelnik, major Thul Phorsda.

Ministarstvo rada saopćilo je da je 30 radnika bilo na građevini u vrijeme kada je počela da se urušava u četiri sata ujutru. Policija i pokrajinske vlasti saopćile su kako sa sigurnošću ne mogu reći koliko je ljudi radilo na zgradi.

Nije bilo odmah jasno šta je izazvalo rušenje.

Yun Min, guverner pokrajine Preah Sihanouk, izjavio je da je zgrada u vlasništvu kineskog investitora koji je otkupio zemlju radi građenja kondominija – u jednom od brojnih kineskih projekata u turističkom gradu u ekspanziji.

Ministar informiranja Khieu Kanharith saopćio je na svojoj Facebook stranici da su kambodžanski radnici koristili građevinu kao prenoćište. Zgrada je bila dovršena između 70 i 80 posto, prenosi Associted Press.

(FENA)


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU