11.6 C
Sarajevo
Nedjelja, 4 prosinca, 2022

“SEZONSKA RODBINA” IZAZVALA POLEMIKU Žena iskreno podijelila iskustvo – rođaci nam dođu na 10 dana da ih šetamo i hranimo, a mi?

U toku je sezona godišnjih odmora pa većina građana ove dane koristi da provede na ljetovanju ili pak na nekoj drugoj destinaciji u okviru šire ili uže familije.

Iskustva mnogih govore da se većina rođaka upravo i okuplja samo za vrijeme godišnjih odmora ili praznika kada i koriste priliku da odu jedni kod drugih.

Jedna Beograđanka je na Tviteru podijelila svoje neprijatno iskustvo koje iz godine u godinu ima sa svojim rođacima.

“sezonska rodbina” izazvala polemiku žena iskreno podijelila iskustvo – rođaci nam dođu na 10 dana da ih šetamo i hranimo, a mi?

– Svake godine tokom ljeta pet, deset rođaka dolaze kod nas na pet, deset dana odmora, hranimo ih, šetamo i zabavljamo, a da mi uopšte ne znamo kako njihove kuće izgledaju i niko tu ne vidi ništa čudno, sve okej – naisala je ona u tvitu.

Ovaj tvit pokrenuo je lavinu komentara njenih pratilaca koji su pisali kakva iskustva oni imaju sa rođacima.

– Imali smo i mi tako rodbinu koja se školovala, liječila, završavala ko zna šta po Beogradu dok su mi baba i deda bili živi. Kada su umrli, a moja ćerka ostala sama sa mnom, odjedanput su se svi izgubili. Sada kada sam odrastao i na tom placu imamo zgradu, probali ponovo – piše u prvom komentaru:

– To se zove sezonska rodbina i hvala Bogu više je nemam, a i dalje sam na moru… – navodi se u drugom.

“sezonska rodbina” izazvala polemiku žena iskreno podijelila iskustvo – rođaci nam dođu na 10 dana da ih šetamo i hranimo, a mi?

– Dok su mi baba i deda bili živi svake godine krajem jula dolazili su kod njih dva ujaka i tetka sa cijelim porodicama na po nekoliko nedjelja. Živjeli daleko, a išlo se prvo dvije nedjelje na more, pa onda svi okup. Najlepši period djetinjstva. Baba i deda bili samo po jednom kod svakog – napisao je jedan korisnik:

  Danas je 1. april - svjetski dan smijeha i šale

– Pitam se šta li je baba mislila o tome osim što su njena djeca ili rođene sestre i braća, tada se ne računa, to svi volimo.

– Imali smo i mi jednu takvu kuću. Svi su bili dobrodošli i rodbina i putnici namjernici. Jednostavno oni su voljeli da ugoste, skromno, ali uvijek. Nisu voljeli da idu od svoje kuće i bili su i još su gostoprimljivi. Mi smo uvijek kao djeca kuću zvali hotel promaja – stoji u jednom od komentara, a autorka tvita je odgovorila:

– I moji gosti misle da volimo da ugostimo jer smo uvek ljubazni.

– Užas, nama su dolazili. Bude haos u kući pa sam jedne godine poslala link od hotela u blizini, došli tad i nikad više.

BONUS VIDEO:

“SEZONSKA RODBINA” IZAZVALA POLEMIKU Žena iskreno podijelila iskustvo – rođaci nam dođu na 10 dana da ih šetamo i hranimo, a mi? appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU