“SEZONSKA RODBINA” IZAZVALA POLEMIKU Žena iskreno podijelila iskustvo – rođaci nam dođu na 10 dana da ih šetamo i hranimo, a mi?

U toku je sezona godišnjih odmora pa većina građana ove dane koristi da provede na ljetovanju ili pak na nekoj drugoj destinaciji u okviru šire ili uže familije.

Iskustva mnogih govore da se većina rođaka upravo i okuplja samo za vrijeme godišnjih odmora ili praznika kada i koriste priliku da odu jedni kod drugih.

Jedna Beograđanka je na Tviteru podijelila svoje neprijatno iskustvo koje iz godine u godinu ima sa svojim rođacima.

“sezonska rodbina” izazvala polemiku žena iskreno podijelila iskustvo – rođaci nam dođu na 10 dana da ih šetamo i hranimo, a mi?

– Svake godine tokom ljeta pet, deset rođaka dolaze kod nas na pet, deset dana odmora, hranimo ih, šetamo i zabavljamo, a da mi uopšte ne znamo kako njihove kuće izgledaju i niko tu ne vidi ništa čudno, sve okej – naisala je ona u tvitu.

Ovaj tvit pokrenuo je lavinu komentara njenih pratilaca koji su pisali kakva iskustva oni imaju sa rođacima.

– Imali smo i mi tako rodbinu koja se školovala, liječila, završavala ko zna šta po Beogradu dok su mi baba i deda bili živi. Kada su umrli, a moja ćerka ostala sama sa mnom, odjedanput su se svi izgubili. Sada kada sam odrastao i na tom placu imamo zgradu, probali ponovo – piše u prvom komentaru:

– To se zove sezonska rodbina i hvala Bogu više je nemam, a i dalje sam na moru… – navodi se u drugom.

“sezonska rodbina” izazvala polemiku žena iskreno podijelila iskustvo – rođaci nam dođu na 10 dana da ih šetamo i hranimo, a mi?

– Dok su mi baba i deda bili živi svake godine krajem jula dolazili su kod njih dva ujaka i tetka sa cijelim porodicama na po nekoliko nedjelja. Živjeli daleko, a išlo se prvo dvije nedjelje na more, pa onda svi okup. Najlepši period djetinjstva. Baba i deda bili samo po jednom kod svakog – napisao je jedan korisnik:

– Pitam se šta li je baba mislila o tome osim što su njena djeca ili rođene sestre i braća, tada se ne računa, to svi volimo.

– Imali smo i mi jednu takvu kuću. Svi su bili dobrodošli i rodbina i putnici namjernici. Jednostavno oni su voljeli da ugoste, skromno, ali uvijek. Nisu voljeli da idu od svoje kuće i bili su i još su gostoprimljivi. Mi smo uvijek kao djeca kuću zvali hotel promaja – stoji u jednom od komentara, a autorka tvita je odgovorila:

– I moji gosti misle da volimo da ugostimo jer smo uvek ljubazni.

– Užas, nama su dolazili. Bude haos u kući pa sam jedne godine poslala link od hotela u blizini, došli tad i nikad više.

BONUS VIDEO:

“SEZONSKA RODBINA” IZAZVALA POLEMIKU Žena iskreno podijelila iskustvo – rođaci nam dođu na 10 dana da ih šetamo i hranimo, a mi? appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU