Skandalozna naslovnica kultnog Corriere dello Sporta

Derbi 15. kola Serie A, koji sutra od 20.45 igraju Inter i Roma, legendarni Corriere dello Sport najavio je skandaloznom naslovnicom.

Novina s gotovo 100-godišnjom tradicijom, koja je dva puta postavljala rekord najprodavanijeg dnevnog lista u povijesti zemlje i koju svakog dana čitaju stotine tisuća Talijana, izazvala je ogorčenje udarnom stranicom, prenosi Index.

skandalozna naslovnica kultnog corriere dello sporta

Na njoj su Interov tamnoputi napadač Romelu Lukaku i također tamnoputi Romin branič Chris Smalling te veliki naslov “Crni petak”.

Ispod ovako senzacionalističke i neukusne udarne opreme i to u sezoni kada talijanski nogomet i društvo općenito potresa najjači val rasizma do sada, CDS dodaje malim slovima: “Od dolaska iz Manchester Uniteda u Italiju postali su važni igrači njihovih momčadi, zauzeli su čvrst stav protiv rasizma, zvijezde su momčadi koje se bore za Scudetto i Ligu prvaka…”

Zašto je ova naslovnica rasisistička iako se protiv rasizma navodno bori?

Dakle nakon bombastičnog naslova i slike koji izgledaju kao loša i jeftina šala na snažnom valu rasizma u Italiji, sitno je napisano kako je to zapravo zamišljeno kao borba protiv rasizma i da je zato u naslovu fokus bio na boji kože spomenutih igrača.

Ali ovo je svejedno potpuno promašena i rasistička naslovnica, zato što naslovom, slikom i opremom “vrišti” samo o boji kože nogometaša i to u tako delikatnom trenutku. Uostalom, otkad se to borba protiv rasista i rasizma vodi tako da se o žrtvama njihovih napada govori ili piše rasističkom retorikom?

Namjera CDS-a je možda bila časna, ali je izvedena očajno, jako lošom šalom ili dosjetkom na račun boje kože onih koju su upravo zbog toga žrtve napada.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU