Snimak obišao cijeli svijet: Medvjed se zaletio prema sedmogodišnjem dječaku, spasio ga komšija

Priča o sedmogodišnjem dječaku Huksleju, koji se usred bijela dana neustrašivo suočio s crnim medvjedom koji je pronašao put do njegovog naselja u Kanadi, obišla je svijet.

Na objavljenoj snimci vidi se kako divlja zvijer prilazi dječaku. Zadržavši miran stav, Hukslej je hrabro gledao u medvjeda i nije skidao pogled s njega.

Srećom, dječaku je pomogao komšija, koji je svjedočio situaciji i priskočio mu u pomoć.

Hukslejev komšija se približavao životinji s visoko podignutim rukama, tjerajući je da trči prema automobilu. Nastavio je progoniti medvjeda dok nije pobjegao.

Kada se suočite s medvjedom, stručnjaci za divlje životinje preporučuju da izgledate što veći mašući rukama, baš kao što je to učinio ovaj čovjek. To pomaže da izgledate snažnije i da prestrašite zvijer.

Također se savjetuje da se krećete polako i postrance te prije svega izbjegavate trčanje (medvjed će vas prestići!).

Stanovnici grada Prince Georgea nedavno su se susreli s brojnim crnim medvjedima, izvijestio je CBC Canada. Životinje su viđene kako lutaju ulicama i ulaze u dvorišta.

Hukslejeva majka, Britni, naglasila je kako ju se dojmila hrabra reakcija njezina sina.

– Mislim da bi većina odraslih u tom trenutku paničarila ili pobjegla – rekla je Britni.

– Ne zna svatko što treba u tom trenutku raditi pa sam jako ponosan na njega – dodala je.

Živeći u području gdje susreti s medvjedima nisu tako rijetki, Britni je upozorila svog sina na moguće susrete s divljom životinjom.

– Razgovarali smo o tome da budemo svjesni. Rekla sam mu da bude svjestan svoje okoline. ‘Ako se pojavi medvjed, a nisi s odraslom osobom, budi miran’ – ispričala je dječakova majka.

Sa sigurnošću se može reći da je Hukslej pomno pazio na majčine riječi, ali je pokazao i nevjerojatnu hrabrost.

Snimka koja se širi internetom izazvala je i brojne komentare gledatelja.

“Svaka čast, dječak je hrabriji od mene”, “Da živimo na području kojim lutaju divlje životinje nikad djecu ne bih iz vida ispuštala”, “Mali je samo imao sreće. Da je riječ o odraslom medvjedu, a ne o mladunčetu, ovo bi drugačije završilo”, “Nema šanse da bih ostao miran dok mi medvjed ovako prilazi”, neke su od reakcija na internetu.


pressmediabih.com
spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU