Šta se događa kada se odreknete piva?

Efekti koje prestanak konzumiranja piva ima na tijelo mogli bi mnogima da se svide

Izbacivanje piva iz ishrane može da ima velike zdravstvene benefite na organizam i to čak i ako niste strastveni pivopija koji pivo pije svakodnevno. Evo šta će sve događa u tijelu kada se odreknemo piva.

Ravniji stomak
Redovno ispijanje piva može rezultirati debljanjem i pivskim stomakom. Dobre vijesti su što je to lako poništiti, samo prestanite da pijete pivo.

Kada se odreknete piva smanjujete broj kalorija koje unosite u organizam. Izbacivanjem piva možete i izbjeći prejedanja s obzirom na to da alkohol otvara apetit. Uz to, spriječićete i nadutost koja se javlja zbog ugljenih hidrata u pivu.

Pivo, kao i svaki drugi alkohol, može podstakne upalu i poremeti ravnotežu mikroba u digestivnom traktu. To izaziva iritaciju koja pak, izaziva nadutost.

Poboljšana funkcija jetre
Jetra je šokantno otporan organ, ali to ne znači da biste trebali da je forsirate do krajnjih granica. Konzumiranje alkohola oštećuje jetru, ali kada prestanete da ga pijete, ona se regeneriše i može se posvetiti svojim drugim zadacima – poput razgradnje toksina i metabolizovanja masti.

Mršavljenje
S alkoholom dolaze i prazne kalorije, od njih niste siti, ali one se i dalje “lijepe” na vas. Stoga, ima smisla izbaciti alkohol kako biste izbjegli debljanje.

Mirniji san
Sve vrste alkohola mogu prouzrokovati probleme sa spavanjem. Što bliže spavanju pijete alkohol to je veća vjerovatnoća da se nećete dobro naspavati. Samo dva alkoholna pića dnevno dovoljna su da poremete san u sljedeća 24 sata.

Bistrije razmišljanje
Odricanje od piva može spriječiti mikrotoksine i teške metale, koji ponekad tokom proizvodnje mogu zalutati u pivo, da vam poremete moždane funkcije. Iako ovih elemenata nema puno i ne nalaze se u svakom pivu, postoje ljudi koji su izuzetno osjetljivi na njih. Unos tih elemenata može prouzrokovati glavobolju i gubitak pamćenja, piše portal eatthis.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU