30 C
Sarajevo
Subota, 25 lipnja, 2022

  STANJE NA PUTEVIMA/ Kroz Vranduk se saobraća dvosmjerno, evo kad je tunel zatvoren

  Zbog sanacionih radova kroz tunel Vranduk II (M-17 Zenica-Nemila) od danas u vremenu od 05 do 21 sati saobraća se dvosmjerno. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila će se propuštati naizmjenično, dok će u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel biti obustavljen. Za vrijeme totalne obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo (R-445), a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

  U višim predjelima kao i na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove gusta magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, saopćava BIHAMK uz apel vozačima da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno.

  Zbog sanacionih radova na magistralnom putu M-18 Kladanj-Olovo, tunel Karaula zatvoren je za saobraćaj, a vozila saobraćaju preko starog prevoja Karaula.

  Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo autoput A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, kao i magistralne puteve: M-18 Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-17 Doljani-Metković, M-5 Lanište-Ključ i M-18 Sarajevo-Trnovo.

  Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

  IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

  AUTOPUT
  A-1
  Butile-Sarajevo zapad, zbog radova na lokalitetu Treševine, saobraćaj je preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.
  Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman i na mjestu radova preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

  MAGISTRALNI PUTEVI:
  M-1.8
  Srebrenik-Orašje, zbog sanacije tunela Ormanica vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.
  M-4
  Doboj- Gračanica (u naselju Klokotnica), zbog sanacionih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu privremenu signalizaciju.
  M-5
  Hrenovica-Mesići, zbog urušavanja mosta u mjestu Kaljani potpuno je obustavljen saobraćaj.
  Lanište-Ključ, zbog izvođenja neophodnih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
  M-14
  Bosanska Krupa, zbog izvođenja neophodnih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
  M-14.2
  Orašje-Bosanski Šamac, Donja Mahala „Šibovače“ povodom godišnjeg sajma na svetkovinu „Svi Sveti“ danas od 7 do 19 sati potpuno je obustavljen saobraćaj i preusmjeren ulicama Stjepana Radića, Franjevačka, Vladimira Nazora i Ivana Gundulića u Donjoj Mahali, preko Tolise ulicom Vladimira Nazora.
  M-16
  Karanovac-Crna Rijeka, zbog radova na sanaciji klizišta saobraća se jednom trakom naizmjenično.
  M-17
  Zenica-Nemila, zbog sanacije tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V) u vremenu od 05 do 21 sati vozila saobraćaju dvosmjerno. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme totalne obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo (R-445), a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.
  Drivuša, izvode se radovi na izgradnji pristupnog puta za most “Drivuša” sa privremenim priključkom na magistralni put M-17. Saobraća se usporeno u zoni izvođenja radova.
  GP Doljani-GP Metković, na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.
  M-17.3
  Neum-Stolac (Stolovi-Drenovac), zbog izvođenja radova saobraćaj se preusmjerava na privremenu obilaznicu.
  M-18
  Sarajevo-Trnovo, zbog radova na izgradnji MHE Krupac na rijeci Željeznici, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.
  Olovo-Kladanj (Olovske Luke), zbog sanacionih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
  Kladanj-Stupari (Stanovi), zbog sanacionih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu privremenu signalizaciju.
  Kladanj-Podpaklenik (uključujući planinski prevoj Karaula i mostove), zbog sanacionih radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren u pravcu starog prevoja Karaula.
  Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.
  M-20
  Ustiprača-Goražde-Ustikolina, zbog sanacionih radova i izgradnje kružnog toka saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

  REGIONALNI PUTEVI
  R-414 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo), zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.
  R-419 Jablanica-Risovac (Sovićka vrata-potok Zec), zbog završnih radova saobraća se usporeno.
  R-425a Tromeđa-Zvirovići, zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva.
  R-454a Bratunac-Drinjača, zbog radova na sanaciji klizišta od 00 do 07 sati i od 16 do 00 sati na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.
  R-458 Lopare -Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Ćelića, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.
  R-469 Živinice-Međaš (dionica kružni tok Aerodrom)-Dubrave, zbog radova na izgradnji kružnog toka na dijelu regionalne ceste saobraća se usporeno, uz postavljenu signalizaciju.
  R-470 Tuzla-Dubrave (dionica Par Selo-Dubrave), zbog izvođenja neophodnih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.
  R-471 Lukavac-Modrac (most na rijeci Spreči), zbog izvođenja neophodnih radova u vremenu od 08 do 17 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.
  R-907 od raskrsnice sa M-18 u dužini od 1000 metara (naselje Pendičići), zbog sanacionih radova na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom, od 08 do 17 sati.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  Alem Sinanović
  Alem Sinanovićhttps://tntportal.ba
  Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
  MOŽDA VAS ZANIMA
  DRUGI UPRAVO ČITAJU