Sting objavio duet sa Zuccherom, uskoro i izlazak novog albuma

Legendarni Sting objavio je pjesmu “September”, prethodno neotkriven duet s italijanskom muzičkom ikonom Zuccherom preuzet s nadolazećeg izdanja “Duets”

Album ”Duets” na jednom mjestu okuplja njegove omiljene muzičke saradnje, među kojima će se naći i pjesma ”Mama” koju je uradio u saradnji sa Gashijem i koju možete slušati svakodnevno na talasima TNT radija.

Na policama se trebao naći krajem novembra, kantautor je otkrio kako je zbog poteškoća izazvanih aktualnom pandemijom njegova objava prebačena na 19. mart 2021. godine.

Sting je duet s popularnim italijanskim muzičarem najavio putem društvenih mreža, istovremeno otkrivši pratiteljima njihovu zajedničku fotografiju koja je ujedno i naslovnica singla. Produkciju pjesme potpisuje Sting, dok je za miks zaslužan nagrađivani audio inženjer Robert Orton.

sting objavio duet sa zuccherom, uskoro i izlazak novog albuma
sting objavio duet sa zuccherom, uskoro i izlazak novog albuma

Kroz svoju uspješnu i dugu karijeru, Sting je radio s nizom muzičara – među njima su kantautor Cheb Mami, rock ikona Eric Clapton te Mary J. Blige, jedno od najuspješnijih imena R&B muzike. Uz saradnje koje ostvario s njima, na albumu “Duets” će se naći i “Don’t Make Me Wait”, duet sa Shaggyjem preuzet s njihovog Grammyjem nagrađenog zajedničkog albuma.

Koje pjesme će se naći na novom albumu ”Duets” pogledajte u nastavku.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU