18 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 20 rujna, 2021

Svečano obilježena 20. godišnjica HKD Napredak u Hamburgu

Hrvatsko kulturno društvo Napredak Podružnica Hamburg proslavila je kulturno-pjesničkom večeri 20. obljetnicu osnutka i djelovanja.

Sedam ljubitelja književnosti, posebno poezije na hrvatskom jeziku kojima je ovo bio osmi nastup, govorilo je svoje stihove, a nastupio je i Folklorni zbor, operna pjevačica Janja Okić te mladi glazbenici Napretka.

Predsjednik HKD Napredak Podružnica Hamburg Berislav Injić prisjetio se osnutka Društva čiji je glavni cilj očuvanje hrvatske kulture i tradicije te pomoć i stipendiranje nadarenih studenata i učenika.

Kazao je da je 20 godina djelovanja iznjedrilo pjesničku skupinu, folklorni zbor, folklorno društvo mladih i starijih članova, organizirane su brojne hrvatske zabavne večeri, izložbe slika, koncerti, sudjelovanja u humanitarnim akcijama te nastupi folklora značajni za suradnju hrvatskog i njemačkog kulturnog društva.

Trodnevnoj proslavi prisustvovali su i generalni konzul Hrvatske u Hamburgu Kristijan Tušek, predstavnici Središnje uprave HKD Napredak iz Sarajeva, a brojni posjetitelji mogli su vidjeti nastupe Portugalskog folklora, HKU Bremen, HKZ Croatia Hamburg te HKD Napredak Hamburg, saopćeno je iz HKD Napredak.

(FENA) M.L.


0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima