TRIKOVI ZA BLISTAV IZGLED Evo kako da nanesete puder da bude „nevidljiv“

Traženje savršene formule za nanošenje pudera, popularnog kozmetičkog proizvoda, na lice nekada je jako zamorno pripadnicama ljepšeg pola, ali postoji nekoliko trikova koji će osigurati da on postane nevidljiv na vašem licu, ali i dalje prekriva sve što je potrebno.

Kreirajte blistavu podlogu

Čista i nahranjena koža su musthave, ali da biste postigli blistavu podlogu započnite s hidratantnom maskom, a nakon nje nastavite s masažom lica. Sheet maska koja cilja na određene potrebe vaše kože, sa sastojcima poput ruže za borbu protiv masnoće, aloe vere za liječenje suhoće i zelenog čaja za smirenje upala idealan je prvi korak nakon čišćenja lica.

Potom umasirajte hidratantnu kremu u kožu kako biste pojačali cirkulaciju i smanjili natečenost. To će stvoriti prirodno rumenilo zbog kojeg lice izgleda budnije. Rezultat će biti trajno blistav ten.

Primjer koristite prema potrebi

Koristiti primer ili ne – vječno je pitanje. Možete ga preskočiti u interesu korištenja što manjeg broja proizvoda, ali, ako se pravilno nanese, on može značajno produžiti trajanje pudera. Ako ga ne želite preskakati, uvijek možete nanijeti matirajući primer na ona kritičnija područja poput čela, nosa i oko usta, a zatim sjajniji primer na vrhove jagodičnih kostiju za kreiranje sjajnijeg tena.

Puder nanosite od središta lica

Puder nanesite samo tamo gdje je to stvarno potrebno. Započnite u središtu lica i polako prelazite preko jagodičnih kostiju i blendajte. Drugi ključni dio lica je područje oko usta koje je sklono žutim podtonovima.

Kako bi vam puder izgledao što prirodnije, možete preskočiti sredinu nosa i ćoškove nozdrva. Tako se pigment neće zalijepiti na potencijalno suve dijelove ili početi vidno odvajati od kože ako se radi o masnom tenu.

Kružni pokreti su važni

Bez obzira na to koji makeup alat upotrebljavate: kist, spužvicu ili prste, potrebno je puder utapkati u kožu kružnim pokretima. Samo tako ćete moći dobiti željeno prekrivanje i izbjeći vidljive poteze na licu.

BONUS VIDEO:

TRIKOVI ZA BLISTAV IZGLED Evo kako da nanesete puder da bude „nevidljiv“ appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU