Utorak, 3 kolovoza, 2021

Tuzlanske 8-godišnjakinje pokrenule humanitarnu akciju za pomoć sugrađanki

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Ponukane pričom djeda Muhameda Ramića iz Tuzle koji je uputio apel za pomoć njegovoj unuci Sabini koja hitno treba operaciju očiju zbog naglog i brzog povećanja dioptrije ( koju nije moguće izvesti u BIH ) dvije tuzlanske osmogodišnjakinje su odlučile da naprave humanitarnu akciju.

Djevojčice velikog srca Sarah Isović i Sara Jaganjac su prikupile svoje igračke , crteže i razne predmete i danas ispred Binga na Bulevaru u Tuzli napravile humanitarni bazar na kojem su uspjele da skupe 120 konvertibilnih maraka.

Pokupile su i sve simpatije prolaznika zbog svog humanitarnog rada jer je to svima bilo jako simpatično. Bilo je i suza onih najosjetljivijih koje je ova akcija posebno ganula upravo zbog njihovog uzrasta. Obje su odlične učenice 2 C razreda Osnovne škole Novi grad u Tuzli kod učiteljice Azre Rešidbegović .

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Kažu da ovo nije kraj njihovih humanitarnih aktivnosti te planiraju tražiti odobrenje direktora škole kako bi humanitarni bazar za pomoć Sabini napravili i u dvorištu škole gdje planiraju pozvati sve učenike i roditelje da se pridruže akciji . Tokom iduće sedmice će u njihovu školu pozvati i Muhameda Ramića i njegovu unuku Sabinu kako bi im uručile prikupljeni novac – istakle su ove dvije djevojčice velikog srca.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

1 komentar

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
1 Comment
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -

Vijesti danas