U 2022. godini očekuju nas Android igre na Windows računalima

Google je najavio samostalni Google Play launcher koji će omogućiti igračima igranje Android igara na Windows stolnim računalima. Najavljena aplikacija će omogućiti igračima da igraju istu igru na više uređaja i na različitim platformama, tako što će moći igru zatvoriti i ugasiti na, primjerice mobitelu, a kasnije će moći nastaviti igrati na Windows računalu, bez gubitka spremljenih podataka.

Aplikacija, koju proizvodi i distribuira Google, pokretat će igre lokalno i neće zahtijevati cloud streaming. Google je za sada otkrio samo osnovne detalje, tako da nije poznato kako će točno aplikacija funkcionirati, međutim, jedini siguran podatak je da će aplikacija postati dostupna negdje tijekom 2022. godine, prenosi Gizmodo.

Iz tvrtke Google su pojasnili da ova aplikacija ne predstavlja partnerstvo s Microsoftom, već da samostalno rade na razvoju. To je bitno iz razloga što je Microsoft ranije ove godine sklopio partnerstvo s Amazonom kako bi omogućio upotrebu Android aplikacija na Windows 11 operativnom sustavu.

U službenoj objavi navodi se i da je Google već pomogao milijardama ljudi da igraju igre na različitim uređajima i platformama, tako da je nova aplikacija samo nastavak širenja na druge platforme i želja da se Android igrama može pristupiti i s drugih operativnih sustava.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU