U ULMU POSTAVLJEN ULTIMATUM: Bez slike s Janom mi se ne vraćaj kući

Kulturno-umjetničko društvo „Bosna“ iz njemačkog grada Ulma i Sportko društvo „Ljiljan“ iz istog grada proslavili su njihove godišnjice uspješnog postojanja i rada. „Bosna“ trideset godina, a „Ljiljan“ dvadeset godina, pa su tim povodom organizirali i veliko muzičko veselje za članove, ali i za njihove mnogobrojne simpatizere.

adnan prošić s janom

-Razmišljali smo o tome da upravo ove večeri obavimo i dodjelu priznanja,ali smo se odlučili da to učinimo nekom drugom prilikom u prostorijama našeg kluba, a da ova noć, bude samo noć dobre pjesme i zabave – rekao nam je ispred kluba „Bosna“ Adnan Prošić.

Za ovo jubilarno druženje, za dobro zabavu pobrinuli su se jedinstvena Jana Todorović, dvoje mladih i talentiranih pjevača, nekadašnjih učesnika takmičenja „Zvezde Granda“ Ines Senjić iz Brčkog i Ahmed Karić iz Zenice. Njih dvoje su u međuvremenu postali i zaljubljeni par, pa je Ahmed zbog ljubavi prema Ines napustio Zenicu i danas sa Ines živi u Štutgartu.

ahmed karić s pjevačicom
ahmed karić s pjevačicom

Za dobru zabavu bio je zadužen i raspjevani bračni par Semira i Zijo Kasumović.

Posjeta je bila enormna, tako da je prodaja ulaznica prestala već oko 22 sata jer je dvorana bila prepuna. Više od 800 ljudi uživalo je u toj predivnoj muzičkoj noći, a nekako u isto vrijeme se prestankom prodaje karata nestalo je i hrane za tu noć.

Mada je na nastup došla prehlađena, Janu profesionalku nije spriječilo da da maksimum od sebe, pa tako publika nije ni primjetila da je imala zdravstvenih problema. Pjevala je Jana tu večer njene najveće hitove, ali i pjesme po želji od Kemala Malovčića, Dine Merlina, Hanke Paldum i mnogih drugih njenih kolega. U jednom momentu je sišla i među publiku, što ih je oduševilo.

dvije kolegice: sena i jana
dvije kolegice: sena i jana

Ines i Ahmed su još jednom dokazali da su vrsni mladi pjevači, te da je pred njima izuzetna karijera. U bekstejdžu njih dvoje su pitali Janu šta je ključ uspjeha, a Jana ih je kao majka nasvjetovala, da samo ostanu fini, kulturni, da biraju pjesme umjesnog sadržaja, da imaju poštovanja prema publici.

Janu je došla da posjeti njena kolegica pjevačica Sena Hadžić koja živi u Ulmu. Ova pjevačica je devedestih godina bila jako popularna u dijaspori, a na Janinu molbu izašla je i otpjevala nekoliko pjesama. Njeni sugrađani su je dočekali sa oduševljenjem.

dragan makedonac
dragan makedonac

Jana se strpljivo slikala sa svojim fanovima, pa je tako Ilver zamolio za sliku sa njom, jer mu je supruga rekla da se bez slike sa Janom ne vraća kući.

ines senjić uživala u njenom društvu
ines senjić uživala u njenom društvu

Za muzičku pratnju te večeri bili su zaduženi Dragan Makedonac koji je pratio Ines i Ahmeda, kao i stalni Janin muzičar, kompozitor i prijatelj Beki.

nuki i adnan
nuki i adnan

Bato Šišić

The post U ULMU POSTAVLJEN ULTIMATUM: Bez slike s Janom mi se ne vraćaj kući appeared first on Express.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU