VELIKI POŽAR U PHILADELPHIJI: Eksplozija u rafineriji nafte, vatra se vidi kilometrima daleko

U rafineriji smještenoj u centru Philadelphije došlo je do velike eksplozije, prenosi N1. Dim i vatra vide se kilometrima daleko, a u blizini se nalazi sportski kompleks. Još nije poznato je li tko stradao. Ceste u blizini rafinerije kao i most Platt su zatvoreni

veliki požar u philadelphiji: eksplozija u rafineriji nafte, vatra se vidi kilometrima daleko

Ogromna vatrena kugla pojavila se na nebu u južnoj Philadelphiji nakon što je nekoliko eksplozija zatreslo tamošnju rafineriju nafte i plina, jednu od najvećih u SAD-u.

Kada je došlo do eksplozije zatresle su se zgrade, a stanovnici ovog američkog grada javljaju da su im popadale slike sa zidova. Reuters piše da rafinerija proizvodi 335.000 barela nafte dnevno.

 Kanvelarija za upravljanje kriznim situacijama u Philadelphiji izdala je naredbu za odlazak u sklonište za stanovnike i zaposlenike istočno od mjesta požara.

Zvaičnici u Philadelphiji su potvrdili da je vatra buknula rano ujutro u 150 godina staroj rafineriji, no nisu objavili više detalja. Na društvenim mrežama vijest o eksploziji se počela širiti oko 4 sata ujutro po lokalnom vremenu.

Kompleks zapošljava hiljadu ljudi, piše NBC.

slobodna Bosna

alt
alt
Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU