11.6 C
Sarajevo
Srijeda, 7 lipnja, 2023

(VIDEO) Realizovan projekat “Svetim stazama ka razumijevanju i pomirenju”

Mladi iz Jajca, Donjeg Vakufa i Novog Travnika uspješno su realizovali projekat „Svetim stazama ka razumijevanju i pomirenju“ koji se sastojao od tri faze. Naime, tokom trajanja projekta, provedene su radionice kritičkog mišljenja, aktivnog slušanja, razumjevanja drugog i drugačijeg i sportska druženja, kazao je Ismail Elkaz, predsjednik Asocijacije za aktivno društvo AZAD.

(video) realizovan projekat "svetim stazama ka razumijevanju i pomirenju"
ismail elkaz, predsjednik asocijacije za aktivno društvo azad.

Aktivnosti se provode s ciljem boljeg upoznavanja i edukovanja svih učesnika, kako bi bolje vladali životnim vještinama, kazala nam je Viktorija Matošević, koordinatorica Asocijacije za aktivno društvo iz Novog Travnika.

(video) realizovan projekat "svetim stazama ka razumijevanju i pomirenju"
viktorija matošević, koordinatorica asocijacije za aktivno društvo iz novog travnika

Podsjetimo kako je Bosna i Hercegovina društvo u kome se svakodnevno krše ljudska prava i slobode onih koji ne pripadaju većini i koji ne razmišljaju u skladu s nametnutim okvirima, ma šta i ko većina u datom kontekstu bila. Ovakve radionice i projekti, dokazu su da bolje sutra postoji ali i da je na boljoj i zajedničkog budućnosti potrebno raditi.

PRO-Budućnost je USAID-ov projekat izgradnje mira i povjerenja među građanima i građankama svih etničkih i vjerskih skupina u Bosni i Hercegovini. Projekat provodi američka humanitarna organizacija Catholic Relief Services CRS, sa partnerima: Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla (FGT), Helsinškim parlamentom građana Banjaluka (hCA) i Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovini (MRV). 

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU