16.6 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 27 rujna, 2021

(VIDEO) Realizovan projekat “Svetim stazama ka razumijevanju i pomirenju”

Mladi iz Jajca, Donjeg Vakufa i Novog Travnika uspješno su realizovali projekat „Svetim stazama ka razumijevanju i pomirenju“ koji se sastojao od tri faze. Naime, tokom trajanja projekta, provedene su radionice kritičkog mišljenja, aktivnog slušanja, razumjevanja drugog i drugačijeg i sportska druženja, kazao je Ismail Elkaz, predsjednik Asocijacije za aktivno društvo AZAD.

(video) realizovan projekat "svetim stazama ka razumijevanju i pomirenju"
Ismail Elkaz, predsjednik Asocijacije za aktivno društvo AZAD.

Aktivnosti se provode s ciljem boljeg upoznavanja i edukovanja svih učesnika, kako bi bolje vladali životnim vještinama, kazala nam je Viktorija Matošević, koordinatorica Asocijacije za aktivno društvo iz Novog Travnika.

(video) realizovan projekat "svetim stazama ka razumijevanju i pomirenju"
Viktorija Matošević, koordinatorica Asocijacije za aktivno društvo iz Novog Travnika

Podsjetimo kako je Bosna i Hercegovina društvo u kome se svakodnevno krše ljudska prava i slobode onih koji ne pripadaju većini i koji ne razmišljaju u skladu s nametnutim okvirima, ma šta i ko većina u datom kontekstu bila. Ovakve radionice i projekti, dokazu su da bolje sutra postoji ali i da je na boljoj i zajedničkog budućnosti potrebno raditi.

PRO-Budućnost je USAID-ov projekat izgradnje mira i povjerenja među građanima i građankama svih etničkih i vjerskih skupina u Bosni i Hercegovini. Projekat provodi američka humanitarna organizacija Catholic Relief Services CRS, sa partnerima: Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla (FGT), Helsinškim parlamentom građana Banjaluka (hCA) i Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovini (MRV). 

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima