Vogošćani sutra otvaraju sezonu protiv Slavije

Rukomketni klub Vogošća Poljine Hills domaćim susretom protiv ekipe Slavije iz Istočnog Sarajeva sutra otvara novu sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Uprave Fetah Kadrić na pres-konferenciji naglasio je da će ova sezona biti duga i naporna, jer vogošćanske rukometaše očekuje nastup na tri fronta – domaćem prvenstvu, Kupu BiH i međunarodnoj sceni.

U klubu očekuju podršku navijača, jer je RK Vogošća Poljine Hills jedini klub u Premijer ligi koji već godinama predstavlja ne samo općinu Vogošća već i Kanton Sarajevo. Kadrić je istakao da je za što bolji uspjeh osim sponzora i resornog kantonalnog ministarstva potrebna i podrška drugih nivoa vlasti koja je dosada izostala.

Trener Bojan Unčanin je rekao da je ekipa spremna. U pripremnom periodu odigrano je nekoliko prijateljskih utakmica i turnira, te je naglasio da je važno prvenstvo početi pobjedama kako bi se steklo samopouzdanje. U svaku utakmicu treba ući ozbiljno, jer se ove sezone ne igra play off, pa će svaki susret biti imperativ za osvajanje bodova.

Novinarima se obratio i proslavljeni golman Enid Tahirović koji je nedavno potpisao ugovor sa klubom. Kako je istakao, kao trener golmana radit će na pripremi ekipe i onih koji će stajati na golu Vogošćana.

Kapiten RK Vogošća Poljine Hills Nedim Kadrić istakao je da je raspoloženje u ekipi dobro, igrači su spremni za početak sezone, te da će učiniti sve kako bi dobrim partijama obradovali sve navijače.

Utakmica 1. kola između RK Vogošća Poljine Hills i RK Slavija igra se sutra u dvorani “Amel Bečković” u 18.00 sati.

(FENA)

 

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU