Vogošćanski dani 2019 – Od ‘Zambaka’ do ‘Bosanskog lonca’

U okviru Vogošćanskih dana 2019 u petak poslijepodne će biti održana manifestacija „Vogošćanski zambaci“.

Ispred Centralne pozornice na Trgu žrtava genocida u Srebrenici okupit će se 279 maturanata skupljenih u trinaest odjeljenja iz svih pet vogošćanskih osnovnih škola, a nakon kraćeg programa oni će proći kroz Vogošću.

U subotu će u foajeu ispred Kino sale JU KSC Vogošća biti otvorena izložba fotografija koje svjedoče o bogatom historijatu Vogošće, a u Sportskoj dvorani „Amel Bećković“ započet će turnir u šahu u organizaciji Šahovskog kluba „Vogošća“. Drugog dana „Vogošćanskih dana 2019“ bit će održana promocija borilačkih sportova u Sportskoj dvorani „Amel Bećković“.

Treći dan „Vogošćanskih dana“ počinje sa tri paralelne manifestacije. Sa Trga žrtava genocida u Srebrenici krenut će  planinarski pohod na Motku. Istovremeno, u Sportskoj dvorani „Amel Bećković“ počinje turnir u mini handbalu, a ribari organizuju na Stazi Lanđenica Kup Vogošće u lovu ribe udicom na plovak.

Nedjelja će biti zaokružena urnebesnom komedijom „Bosanski lonac“ koja će biti izvedena u Kino Sali JU KSC Vogošća, saopćeno je  iz Općine Vogošća.

(FENA) D.V.


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU