Piletina je izuzetno zahvalna kada je priprema brzih i zdravih jela u pitanju
Osim toga sve sobe koje vole meso voljet će i piletinu u sosu od povrća. Budući da je ljeto i na pijacama ima veliki izbor povrća možete praviti beskonačno mnogo kombinacija.
Ovo jelo možete servirati uz pire krompir, pečenmi krompir, rižu ili špagete. I naravno, nemojte zaboraviti sezonsku salatu.
Sastojci koji će vam biti potrebni da za pripremu ovog jela:
- 500 grama pilećih fileta ili fileta
- karabataka tikvica
- 200 mililitara paradajz sosa
- tikvica
- pola žute paprika
- pola crvene paprika
- pola zelena paprika
- paradajz
- glavica luka
- 2 čehna bijelog luka
- malo putera
- mješavina začina
- origano
- ulje
- so
Način pripreme:
Filete isjecite tanko u šnicle. Posolite ih, pouljite i dodajte mješavinu začina. U tavu stavite ulje i kašiku putera. Ispržite piletinu.
Nakon što ste ispekli piletinu u tavu ubacite na kockice isjeckane paprike, luk, tikvice i paradajz. Poslite i propržite. Kada ste propržili povrće u tavu vratite komade piletine i sve zalijte paradajz sosam. Dodajte sitno isjeckan bijeli luk i malo origana.
Služite s somunom i salatom.