Zagonetnim oglasom u lokalnim novinama Rolling Stonsi najavili novi album

Rolling Stonesi su izdali najavu o svom novom albumu koristeći se zagonetnom reklamom u lokalnim novinama.

Preživjeli članovi benda, sada u svojim 70-im i 80-im, odabrali su londonski Hackney Gazette da otkriju detalje novog albuma svojim fanovima. Neupućenima oglas može izgledati kao neupadljiva obavijest za novu lokalnu trgovinu.

“Hackney Diamonds, specijalisti za popravku stakla, otvaranje u septembru 2023.”, stoji na 3. stranici novina.

Ali ispod oglasa nalazi se još tragova. Piše: „Naša prijateljska obećanja, vaše zadovoljstvo. Kad kažete ponudite mi mi sklonište, mi ćemo popraviti vaše razbijene prozore.”

Fanovi su shvatili da je reklama ustvari teaser promocija 31. studijskog albuma benda, koji izlazi u septembru.

Fanovi Stonesa uživali su u podjeli brojnih referenci u reklami na historiju, tekstove i ikonografiju benda.

I u (Hackney) Diamonds je prošaran poput jezika i usana, što je dobro poznati logo benda. Diamonds je također referenca na turneju Rolling Stonesa povodom 60. godišnjice, koja je počela prošle godine u Madridu.

U tekstu oglasa nalaze se reference na najmanje tri najpoznatija hita benda: (I Can’t Get No) Satisfaction, Gimme Shelter i Shattered. Prema NME-u, font korišten za riječi Hackney Diamonds je isti kao onaj korišten na njihovom albumu Some Girls iz 1978. godine. A „Est 1962“, u podnožju reklame, referenca je na godinu osnivanja Rolling Stonesa.

Web link vodi korisnike na web lokaciju na kojoj se mogu registrovati. U uslovima je navedena Universal Music Group, koja upravlja zadnjim katalogom Rolling Stonesa.

Ranije ovog mjeseca bronzane figure frontmena benda Micka Jaggera i gitariste Keitha Richardsa predstavljene su u njihovom rodnom gradu Dartfordu u Kentu, gdje se par upoznao 1961. godine.

Novi album će biti prvi koji će biti objavljen nakon smrti bubnjara Charlie Wattsa prije dvije godine.

federalna.ba/The Guardian

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU