ChatBot

Dosta vam je toga da u pripremu mesa uložite mnogo truda i vremena, a ono ostane žilavo i suho? Koliko vam se puta dogodilo da kupite lijepi komad mesa, no nakon pripreme on je ostao neukusan, tvrd, suh ili žilav?

Ako tražite jednostavnu metodu s jednim sastojkom imamo rješenje za vas, a krije se u sodi bikarboni. Ova tajna azijske kuhinje omogućava da meso ostane sočno te za mali uloženi trud nudi ukusne rezultate, piše 24sata.hr.

Ovim trikom se rado koriste poznati kuhari, a zahvaljujući njemu će pripremljeno meso ispasti mekano i sočno.

Prema prestižnom kulinarskom časopisu Cook’s Illustratedu, lužnatost sode bikarbone podiže pH površine mesa, što zauzvrat otežava vezanje proteina.

Naučnim rječnikom možda djeluje komplicirano, ali u stvarnosti je ovo vrlo jednostavan i praktičan trik sa sjajnim rezultatima.

Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o