0.5 C
Sarajevo
Petak, 3 prosinca, 2021
Još

  Završna konferencija projekta o ranom otkrivanju melanoma kože, sluznica i oka

  ()

  Završna konferencija projekta “Rano otkrivanje melanoma kože, sluznica i oka-MELAdetect”, na kojoj će se predstaviti sve provedene aktivnosti i ostvareni rezultati tijekom 26 mjeseci trajanja projekta, održat će se u četvrtak, 11. srpnja, u Amfiteatru Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru (SUM) s početkom u 13 sati.

  Glavni cilj projekta “MELAdetect” je zajedničkom prekograničnom suradnjom poboljšati kvalitetu zdravlja i zdravstvenih usluga na području prevencije i liječenja melanoma kože, sluznica i oka te doprinijeti podizanju trenutno niske razine svijesti javnosti o melanomu kroz projektne aktivnosti, priopćeno je iz Projektnog tima MELAdetect.

  Provedbom projekta organizirani su informativni dani i kampanje za podizanje svijesti javnosti o melanomu i specijalizirane radionice za zdravstvene i nezdravstvene djelatnike radi poboljšanja znanja o ranom otkrivanju melanoma.

  Nabavljena je nova oprema radi edukacije i poboljšanja kvalitete pregleda te uspostavljena mreža zdravstvenih stručnjaka u prekograničnom području radi zajedničke analize postojećeg stanja i strateškog planiranja u budućnosti.

  Izrada zajedničkog akcijskog plana, izrada e-health alata i provedba pilot projekata na projektnom području stvorili su konkretan, održiv i inovativan pristup prevenciji i dijagnostici melanoma.

  Ukupna vrijednost projekta iznosi 652.427,90 eura od čega sufinanciranje sredstvima EU iznosi 554.563,72 eura, odnosno 85 posto. Nositelj projekta je Zavod za javno zdravstvo Zadar, a partneri su Sveučilište u Zadru, Agencija za razvoj zadarske županije Zadra Nova, Medicinski fakultet SUM-a i JZU Opšta bolnica “Blažo Orlandić” Bar.

  Projekt je sufinanciran iz programa Interreg IPA prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014.-2020., stoji u priopćenju.

  (FENA) I.B.


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO