Živimo odvojeno, ali i dalje zajedno brinemo o djeci

Njihova ljubav od samog je početka djelovala kao iz bajke, stoga je mnoge šokirala vijest da su Leonarda i Zvonimir Boban odlučili odvojeno nastaviti živote.

Potvrdio je to za Jutarnji list sam Zvonimir Boban ističući ranije objavljenu izjavu za medije.

Lea i ja smo se razišli i živimo odvojeno. Nastavit ćemo zajednički voditi brigu o našoj djeci u skladu i u velikom poštovanju koje imamo jedan prema drugom. Nadam se da će ljudi shvatiti delikatnost ove odluke i dopustiti da i djeca i mi prođemo kroz ove teške trenutke na najmanje bolan način. Više se nećemo očitovati o ovoj temi za koju smo mislili da nikada neće doći u naš život, rekao je kratko.

Zvone i Leonarda upoznali su se prije više od tri desetljeća, odnosno 1989. dok je tada 18-godišnja Leonarda radila u jednom butiku u Vlaškoj ulici kao prodavačica. Lijepa Zagrepčanka odmah je zapela za oko perspektivnom nogometašu Dinama. Nakon četiri godine vezu su okrunili brakom.

Vjenčali su se u Milanu 1993. godine i tada se Leonarda oprostila od manekenstva i posvetila obitelji. Par je posvojio četvero djece, a 2009. godine postali su i biološki roditelji djevojčice Ruže.

Sada su se pak sporazumno razišli.

Zadnjih godina rijetko su se pojavljivali u javnosti, a kao i uvijek čuvali su svoju intimu. Obitelj Boban snimljena je u rujnu 2019. godine u milanskoj La Scali na dodjeli nagrada najboljim nogometašima u organizaciji FIFA-e. Na dodjelu nagrada Boban je došao u društvu supruge Leonarde i njihove djece Marte, Marije i Rafaela.

Paparazzi su Leonardu i Bobana uhvatili i lani u veljači na ulicama Milana, grada u kojem žive te gdje je Boban donedavno radio kao sportski direktor kluba AC Milan.

živimo odvojeno, ali i dalje zajedno brinemo o djeci

Zvonimir i Leonarda Boban

Prošlog su mjeseca mediji pak pisali kako Zvonimir Boban postaje šef nogometa, odnosno “chief of football UEFA”. Bolje rečeno, postao je prvi šef nogometa u UEFA-inoj povijesti. Činjenica da je u pitanju bivši veliki nogometaš, toj odluci čelnog čovjeka UEFA-e, predsjednika Aleksandera Čeferina, daje posebnu dimenziju.

Nema dvojbe da je to za Bobana (53) još jedno ogromno priznanje, nakon što je od ožujka 2016. do ljeta 2019. godine obavljao gotovo istovrsnu odgovornu funkciju u FIFA-i koja je njegovu obitelj odvela u Švicarsku. Kako je radio u svjetskoj Kući nogometa, kao desna ruka predsjednika Giannia Infantina, možda najbolju ocjenu daje i ova inicijativa Čeferina.

Leonarda je pak modna dizajnerica, koja je unatoč malom modnom biznisu koji je stvorila buticima u Zagrebu, Splitu i Milanu, ostala posvećena ponajprije obitelji.

Prije desetak godina okušala se i u ugostiteljskim vodama pa je jedno vrijeme vodila restoran “Ćušpajz” u Zagrebu. Podsjetimo i ostatak obitelji Zvonimira Bobana poznat je u ugostiteljskom svijetu zahvaljujući restoranima po centru Zagreba, a svojedobno se i sam Boban okušao u tom poslu.

Najstarije dijete Bobanovih, Marija (26), ostala je u Zagrebu kada se obitelj prije četiri godine selila u Zürich, a četvero djece u dobi od 10, 15 i 17 godina veći dio dana zauzeto je školskim obvezama, dok Leonarda za sebe kaže da je tipična “mama kvočka” koja stalno bdije nad obitelji, iako Boban često putuje pa nije s njima, kako je rekla 2019. u intervjuu za Yachts Croatia magazin.

U obitelji Boban inače se svi vesele zajedničkim odmorima na Antigvi i na skijanjima, no Leonardi je ipak najdraži njihov brod Aprea Mare 54. Mogla bi, kaže, na njemu živjeti. Ukrcaju se na sjeveru Italije, gdje je njihova jahta “Mi tierra 2” usidrena, i krenu obilaziti draga im mjesta i ljude u Istri, potom oplove Kornate i vraćaju se istom rutom natrag.

Najveći luksuz za mene je kada smo svi zajedno na brodu, kada njih pet imamo na tih par četvornih metara s nama, i kada nakon večere svi sjedimo vani na palubi, a Zvonko i ja gledamo zvijezde. To je meni najveći luksuz – materijalni i emocionalni, rekla je za Yachts Croatia za koji se nakratko vratila u ulogu modela.

(www.jabuka.tv | Foto: Goran Mehkek/Cropix)

Izvorni članak

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU