Zvizdić zakazao prvu sjednicu novoizabranog Kolegija Predstavničkog doma PSBiH

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić (Narod i Pravda) sazvao je za utorak, 13. decembra, sjednicu Kolegija Predstavničkog doma.

Članovi Kolegija, kojeg osim Zvizdića čine još Marinko Čavara (HDZ) i Nebojša Radmanović (SNSD) bit će upoznati o osnivanju klubova poslanika u Domu i to kluba SDP-a, DF-a, Naše stranke, HDZ-a, SDS-PDP-Za pravdu i red, NiP-a, SNSD-a, SDA te Kluba poslanika Srpski klub.

Predviđen je i dogovor o formiranju stalnih komisija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH te dogovor o zakazivanju sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Bit će razmatrani i zahtjevi nekoliko poslanika za sticanje statusa stalno zaposlenog poslanika i produženju statusa stalno zaposlenog poslanika za poslanike koji su i u prethodnom mandatu obavljali te dužnosti.

Pred članovima Kolegija je i razmatranje zahtjeva poslanika za naknadu troškova smještaja, odvojenog života i posjete porodici, prava na korištenje privatnog vozila u službene svrhe, prava na naknadu troškova prijevoza te za ostvarivanje prava na razliku plaće.

Sjednice kolegija domova nisu otvorene za prisustvo medija, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU