6 C
Sarajevo
Srijeda, 22 rujna, 2021

Apple predstavio poboljšani iPod touch

Pročitajte

Fanovi Appleovog iPoda su napokon došli na svoje jer je kompanija iz Cupertina predstavila poboljšanu verziju iPoda touch. Novi iPod touch je dobio A10 Fusion procesor koji koristi iPhone 7, kao i novu verziju s memorijom od 256 GB.

Radi se o prvom poboljšanju Appleovog iPoda još od šeste generacije predstavljene u julu 2015. godine. Osim ove dvije promjene, čini se da Apple nije mnogo “dirao” iPod koji i dalje ima 4-inčni ekran s ivicama, home dugme i kamere.

Treba reći da je iPhone 7 trenutno najslabiji smartphone koji Apple prodaje, ali njegov A10 procesor je ipak dovoljno moćan za nekoliko novih mogućnosti poput grupnih FaceTime poziva te Appleovih ARKit AR aplikacija, mogućnosti koje ranije iPod touch nije imao. Kompanija tvrdi da u poređenju sa starijim modelom poboljšana verzija dvostruko brža te da ima tri puta bržu grafiku.

Apple naglašava nadolazeću Apple Arcade gaming pretplatničku uslugu kao ključni dio novog uređaja, što je vjerovatno razlog za poboljšanje specifikacija, a sve kako bi novi iPod touch mogao pokretati sve te igre. To ima smisla jer se Apple fokusira na pretplatu kao novi izbor prihoda, prenosi klix.ba

Treba reći da se ne radi o istinski novoj generaciji iPoda touch kojoj su se mnogi nadali, ali poboljšanje specifikacija znači da će moći pokretati nekoliko sljedećih verzija iOS-a bez većih problema. Zbog “recikliranog” dizajna će cijena ostati relativno niska. Osnovni model poboljšanog iPada s 32 GB memorije košta 199 dolara, za verziju sa 128 GB je potrebno izdvojiti 32 GB, dok nova verzija s 256 GB košta 399 dolara.

Podijeli sa prijateljima:

Više s weba

Krizni štab FBiH predložio produženje epidemioloških mjera

Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva predložio je produženje epidemioloških mjera za narednih 14 dana. Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo...

Možda vas zanima i ovo