Biskvit za tortu

Biskvit za tortu
biskvit za tortu

Biskvit za tortu sa ovim receptom je savršen

Sastojci za biskvit za tortu

  • 8 jaja, L veličine
  • na svako jaje ide 3 dkg šećera, znači za 8 jaja, 24 dkg
  • 11 punih žlica brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1-2 vanilij šećera
  • maalo manje od 1 dcl mlijeka
  • 0,5 dcl ulja
  • ribana korica pola limuna i pola naranče

Priprema

Odvojit žumanca od bjelanjaka. Veći dio šećera i vanilij šećer dodat žumancima a ostatak stavit u bjelanjak ali tek kad ga malo smikste. Znači kad su bjelanci otprilike na pola smiksani mikserom, najvećom brzinom, dodajte šećer i miksajte dok ne budu čvrsti i sjajni.

Nakon toga pjenasto smiksajte žumanca s šećerom. U žumanca tada dodate mlijeko, dodavat ga po malo i mutiti mikserom najmanjom brzinom a tada dodat i ulje na isti način. Nakon toga, malo po malo dodavati brašno pomiješano s praškom za pecivo i lagano miješati drvenom ili silikonskom žlicom. Miješajte uvijek u istom smjeru i nastojte da u biskvit ne uđe puno zraka da ne bi nastale velike rupe u pečenju.

Kad ste dodali otprilike pola, smjesa će vam postati dosta gusta, i ja tada već počmem dodavat tučena bjelanca da malo ”razrijedi” smjesu. opet brašno, promiješati, bjelanca, promiješati i tako do kraja. Na kraju za aromu dodati čep ruma i ako imate domaće neprskane, i koricu limuna i naranče. Miriše božanstveno.

Ako želite tamni biskvit, oduzmite dvije žlice brašna i toliko (možda malo manje) dodajte kakaa.
Peći u zagrijanu pećnicu na 180st. oko pola sata, to zavisi o radu vaše pećnice.

Prvih 20ak min nipošto ne otvarajte pećnicu da biskvit nebi splasnuo. čačkalicom provjeriti dali je pečen.

Preporučujemo i ove recepte:


(Preuzeto sa: receptispotpisom.info)


..

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU