Djeluju ljubazno, ali su zapravo uvredljive: Pet rečenica koje nikako ne treba da izgovorite na prvom sastanku

Šta su prava, a šta pogrešna pitanja?

Saznajte koja su to pitanja koja šalju pogrešan signal i mogu da se protumače kao uvreda, iako to, zapravo, nisu….

Tako si lijepa, pitam se zašto si još uvijek sama.

Ovo je veoma loš način da nekome udelite kompliment iz više razloga. Prvi razlog jeste taj što osobi sa kojom ste izašli šaljete poruku da ste fokusirani isključivo na fizički izgled. Drugi razlog je što aludirate da je samoća loša i da je osoba nepotpuna ako je sama, što je apsolutno pogrešno.

Bez uvrede, ali…

Ovu rečenicu treba da izbjegavate zato što se u većini slučajeva može dogoditi da se osoba uvredi. Iza “ali” obično slijedi nešto što nije prijatno. Na ovaj “upakovan” način zapravo pokušavate da kažete nešto što vam se ne dopada, sa čim se ne slažete i čak posredno kritikujete, a to baš ne ostavlja dobar utisak na prvom sastanku. Postoje mnogo ljepši i prijatniji načini da iskažete svoje mišljenje o nečemu što vam se ne dopada, prenosi Novosti Magazin.

Da li si bliska sa svojom porodicom?

Pitanje je veoma intimno i nije prikladno za prvi dejt, zato što još uvijek ne znate ništa o potencijalnom partneru. Možda je osoba u lošim odnosima sa svojom porodicom, možda je izgubila roditelje, tako da je to više za razgovor koji obično uslijedi nakon izvjesnog perioda druženja i izgrađenog povjerenja. Kada dođe pravi trenutak, osoba će vam se sama otvoriti, nećete čak ni morati da pitate.

Koliko zarađuješ?

Izbjegavanje pitanja o nečijim prihodima spada u dio bontona. Kao što je nekulturno isticati svoj materijalni status, isto tako je neprikladno ispitivati nekoga o tome. Prije svega neko je možda baš u tom momentu dobio otkaz ili izgubio firmu, tako da mu ovim pitanjem samo stajete na muku. Sa druge strane ostavljate utisak da vam je isključivo stalo do nečije zarade i vrednost osobe mjerite prema onome što posjeduje, što može da je odbije od vas.

Možda bi ti bolje stajala druga odjeća.

Bez obzira na to što ste željeli možda da udijelite neku vrstu savjeta i preporuke, ova rečenica je apslolutni promašaj. Na taj način osoba može da se osjeti nedovoljno atraktivnom, čime joj narušavate samopouzdanje jer će početi da preispituje svoj odabir frizure i garderobe. Može da pomisli da želite da je menjate i da vam se ne dopada onakva kakva jeste.

BONUS VIDEO:

Djeluju ljubazno, ali su zapravo uvredljive: Pet rečenica koje nikako ne treba da izgovorite na prvom sastanku appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU