Banane su voće koje malo koja osoba ne voli.
U kombinaciji s čokoladom daju intenzivan i bogat ukus koji će zadovoljiti nepce okorjelih slatkoljubaca. Recept koji vam donosimo priprema se brzo i lako, a osim toga torta je idealna u ovim vrelim ljetnim danima.
Sastojci koji su potrebni za pripremu torte su:
Kora:
- 3 jaja
- pola šoljice šećera
- pola šoljice brašna
- prašak za pecivo
- dvije kašike ulja
- tri kašike vrele vode
- 2 kašike kakaa
- malo čokoladnog mlijeka
Fil:
- litar mlijeka
- 3 kašike brašna
- 4 kašike šećera
- 3 pudinga od čokolade
- 200 mililitara slatkog vrhnja
- kilogram banana
- 2 šlag kreme od čokolade
Priprema:
Jaja umutite s šećerom dok ne udvostručite njihovu masu. Potom dodajte brašno, kako, ulje, vodu, kakao i promješajte kašikom. Stavite u kalup za tortu i pecite 20 minuta na temperaturu od 150 stepeni.
Dok se kora peče pripremite fil. Osamsto mililitara mlijeka stavite da provri, a 200 mililitara mlijeka promiješate s tri pudinga, tri kašike brašna i četiri kašike šećera. Kada mlijeko provri sjedinite ove dvije smjese kao dakda kuhate puding.
Kada je puding skuhan ostavite ga da se ohladi. U drugu posudu umutite slatko vrhnje, a potom dodajte ohlađeni puding i sve umiksajte.
Koru prelijte ugrijanim čokoladnim mlijekom. Poredajte banane (koje ste prije toga poprskali limunovim sokom). Preko stavite fil. Na fil stavite dvije umućene šlag kreme od čokolade. Ostavite u frižideru dva do tri sata.