IDEALAN DESERT: Čokoladna torta s bananama je odlična za sve slatkoljupce

Banane su voće koje malo koja osoba ne voli.

U kombinaciji s čokoladom daju intenzivan i bogat ukus koji će zadovoljiti nepce okorjelih slatkoljubaca. Recept koji vam donosimo priprema se brzo i lako, a osim toga torta je idealna u ovim vrelim ljetnim danima.

Sastojci koji su potrebni za pripremu torte su:

Kora:

  • 3 jaja
  • pola šoljice šećera
  • pola šoljice brašna
  • prašak za pecivo
  • dvije kašike ulja
  • tri kašike vrele vode
  • 2 kašike kakaa
  • malo čokoladnog mlijeka

Fil:

  • litar mlijeka
  • 3 kašike brašna
  • 4 kašike šećera
  • 3 pudinga od čokolade
  • 200 mililitara slatkog vrhnja
  • kilogram banana
  • 2 šlag kreme od čokolade

Priprema:

Jaja umutite s šećerom dok ne udvostručite njihovu masu. Potom dodajte brašno, kako, ulje, vodu, kakao i promješajte kašikom. Stavite u kalup za tortu i pecite 20 minuta na temperaturu od 150 stepeni.

Dok se kora peče pripremite fil. Osamsto mililitara mlijeka stavite da provri, a 200 mililitara mlijeka promiješate s tri pudinga, tri kašike brašna i četiri kašike šećera. Kada mlijeko provri sjedinite ove dvije smjese kao dakda kuhate puding.

Kada je puding skuhan ostavite ga da se ohladi. U drugu posudu umutite slatko vrhnje, a potom dodajte ohlađeni puding i sve umiksajte.

Koru prelijte ugrijanim čokoladnim mlijekom. Poredajte banane (koje ste prije toga poprskali limunovim sokom). Preko stavite fil. Na fil stavite dvije umućene šlag kreme od čokolade. Ostavite u frižideru dva do tri sata.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU