JAVNOST BIJESNA: Djevojka koja ne postoji objavila prvu pjesmu

Mnoge pjesme brzo postanu hitovi nakon reakcija na društvenim mrežama, ali sigurni smo da to neće biti slučaj kada je u pitanju jedna naročita djevojka.

AI (engl. vještačka inteligencija) djevojka pod nazivom Ana Indijana (Anna Indiana) objavila je svoju prvu pjesmu i nije se baš dobro provela. Ana i njena muzika u potpunosti su proizvod vještačke inteligencije koja i dalje izaziva zabrinutost u kreativnim industrijama.

Ana Indijana je vještački stvorena muzička umjetnica koja se nedavno pojavila na X-u (bivšem Twitteru). Njeni inicijali, AI, označavaju njeno porijeklo jer je sve, od njenog izgleda do same muzike, napravljeno AI tehnologijom.

Na X-u je objavljen tri i po minuta dug video koji prikazuje Anu kako snima pjesmu u muzičkom studiju. U objavi stoji:

-Zdravo, svijete! Ja sam Ana Indijana i ja sam AI pjevačica i kantautorka. Evo moje prve pjesme ‘Betrayed by this Town’.  Sve – od tonaliteta, tempa, akorda, nota, melodije, ritma, teksta i mog imidža i pjevanja – automatski je generisala vještačka inteligencija. Nadam se da vam se sviđa.

Pjesma ‘Betrayed by this Town’ je pop balada, a tekst, ukratko, govori o tome kako su djevojke sjedjele u kafiću, pile čaj i razmišljale o muškarcima koji su ih izdali.

Međutim, javnost nije baš oduševljena pjesmom, a još manje idejom upotrebe vještačke inteligencije umjesto ljudske kreativnosti. Jedna osoba je komentirala:

-Lijepa demonstracija kako bi muzika zvučala kad bi se uklonila sva kreativnost i strast. Siguran sam da će moja mikrovalna pećnica ovo slušati.

The post JAVNOST BIJESNA: Djevojka koja ne postoji objavila prvu pjesmu appeared first on Express.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU