Ovaj recept se vrlo jednostavno priprema.
Osim ustaljenog načina pripreme paprika sa rižom i mesom, možemo ih filovati i sa krompirom, prenosi Hayat.
Sastojci:
- 6 paprika,
- 6 većih krompira,
- 1 decilitar kiselog vrhnja,
- 2 luka,
- so,
- biber,
- 1 prstohvat peršuna i
- začini po želji.

- Operite i odrežite vrh i dno paprike. Krompir i luk isjeckajte na kockice i ubacite u posudu. Ostatak paprike narežite i dodajte krompiru. Dodajte so, biber i peršun te začine po želji. Sve dobro promiješajte.
- Posudu u kojoj ćete peći paprike namažite uljem i poredajte paprike. Punite paprike smjesom, a ostatak poslažite oko paprika. Na kraju dodajte nekoliko kašika vrhnja, cherry rajčice. Prelijte sve sa 2 dcl vode u kojoj ste razmutili začine i pecite oko sat na 180 stepeni.